Şehitlere hüzünlü veda

Kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu şehit olan askerler Ali Ekber Aslan, Özkan Demir ve Hüseyin Alici için memleketlerinde cenaze merasimi düzenlendi.

Şehitlere hüzünlü veda
 Saray ilçesinin İran sınırında bulunan Rasim Çömez Hudut Karakolunda görev yapan askerleri taşıyan aracın, Koçbaşı köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu şehit olan askerler Ali Ekber Aslan, Özkan Demir ve Hüseyin Alici için Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında tören düzenlendi.

Van Asker Hastanesindeki otopsinin ardından 2 ambulans ve bir cenaze aracıyla filo komutanlığına götürülen şehit askerlerin cenazeleri, basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehit er Alici, memleketi Konya'da toprağa verildi

Şehit Er Hüseyin Alici'nin cenazesi, memleketi Konya'nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar beldesinde toprağa verildi.

Baba Ahmet Alici, tabuta sarılarak, "O sadece bizim değil, Türkiye'nin şehidi. Bak o bize gülümsüyor" diyerek gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen baba Alici'yi, yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehit er Alici, Gökpınar Meydan Camisi'nde Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit er Aslan, memleketi Iğdır'da toprağa verildi

Şehit  Er Ali Ekber Aslan, memleketi Iğdır'da toprağa verildi.

Iğdır Devlet Hastanesi morgundan, askeri yetkililer ve yakınları tarafından alınan şehidin cenazesi, Emek Mahallesi Hacı Nizamettin Camisi'ne getirildi.

Baba Samettin Aslan ile diğer yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin teyzesi Nergiz Çilibulak, "Yeğenim şehit oldu, vatan sağ olsun" diye ağıt yaktı.

Şehidin cenazesi daha sonra Asri Mezarlığa getirilerek, burada öz geçmişi okundu. Şehit er Aslan'ın naaşı, Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Mollası Hüseyin Yeşil tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından defnedildi.

Şehit er Demir, memleketi Adana'da toprağa verildi

Şehit  Er Özkan Demir, memleketi Adana'da toprağa verildi.

Adana Askeri Hastanesi morgundan, askeri yetkililer ve yakınları tarafından alınan şehidin naaşı, merkez Yüreğir ilçesi Yunuslar Mezarlığına getirildi. Baba Cemal Demir ile kardeşleri şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Arif Gökçe tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Demir, bir süre askerlerin omuzunda taşındıktan sonra toprağa verildi.

Van'ın Saray ilçesinin İran sınırında bulunan Rasim Çömez Hudut Karakolunda görev yapan askerleri taşıyan aracın, Koçbaşı köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu Özkan Demir, Ali Ekber Aslan ve Hüseyin Alici şehit olmuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209