Saray ve Yargıtay, Sulh Ceza'nın yasağını deldi!

Twitter yasağını birçok kişi VPN programını kullanıp aşarken Cumhurbaşkanlığı ve Yargıtay Başkanlığı da bu yasağı deldi.

Saray ve Yargıtay, Sulh Ceza'nın yasağını deldi!
 Cumhurbaşkanlığı’nın kurumsal Twitter adresinden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın düzenlediği basın toplantısının metni paylaşıldı. Kalın aynı toplantıda yasağı “Bu bir ihtiyacın doğurduğu bir zarurettir.” sözleriyle savundu. Geçtiğimiz yıl başbakanlık koltuğunda oturduğu dönemde Tayyip Erdoğan “Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız.” açıklamaları yapmıştı. Öte yandan Yargıtay’ın kurumsal hesabından, 6 tweet atıldı. Bunların 4’ü İçişleri Bakanı ile Orman ve Su İşleri Bakanı’nın, Yargıtay Başkanı’nı ziyaretiyle ilgiliydi, ziyarete ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı. Ülke genelinde VPN olmadan Twitter’a girilemezken, Cumhurbaşkanlığı ve Yargıtay’ın yasağı nasıl deldiği merak konusu oldu.

Basın örgütlerinden yasağa tepki

Basın örgütleri, sosyal medya yasağına tepki gösterdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yasak kararını ‘sansür’ olarak nitelendirip “Şehit Savcı Kiraz’ın rehin alınması görüntüleri bütün dünya tarafından öğrenilmiştir. Yasaklanmasının bir faydasının olmadığı ortadadır. Verilen kararın hukuka uygun ve ölçülülük esasına göre değerlendirilemeyeceği ortadadır. Bu karar sansür anlamına gelmektedir. Ayrıca terör olaylarının haberleştirilmesinde medyanın da kendi dengesini kurması gerekir.” dedi. Basın Konseyi ise kararı hukuka aykırı bulup şunları dile getirdi: “Yasaklı kitapları bünyesinde barındırıyor diye bütün bir kütüphaneyi kapatmak nasıl akla ve mantığa aykırı ise; birtakım uygunsuz içerik barındırması nedeniyle, milyarlarca faydalı bilgi ve belge içeren sosyal platformların Türk halkının kullanımına tümüyle kapatılması da aynı şekilde anlamsızdır.”

İşte Yargıtay'ın resmi twitter hesabından yapılan o paylaşımlar:

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209