PKK'NIN HAİN PLANI DEŞİFRE OLDU

MİT, PKK'nın Yüksekova ve Nusaybin’e ağır silahlar göndererek halk ayaklanması için alt yapı çalışmaları yapmaya başladığını açıkladı.

PKK'NIN HAİN PLANI DEŞİFRE OLDU
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre Hakkari ve Mardin’e ağır silahlar yığan teröristler, halk ayaklanmasını hedefliyor. Kurtarılmış bölgeler ilan edip askeri birliklere saldıracaklar.

Tür­ki­ye Yük­se­ko­va­’da öl­dü­rü­len 3 ev­la­dı­nın ya­sı­nı tu­tar­ken, te­rör ör­gü­tü PKK’­nın bir ha­in pla­nı da­ha de­şif­re ol­du. PKK’­nın, Mar­di­n’­in Nu­say­bin ve Hak­ka­ri­’nin Yük­se­ko­va il­çe­le­ri­ni ‘kur­ta­rıl­mış böl­ge­’ ilan et­mek için düğ­me­ye bas­tı­ğı or­ta­ya çık­tı.

İs­tih­ba­rat ra­por­la­rı

Gü­ven­lik bi­rim­le­ri­nin is­tih­ba­rat ra­por­la­rı­na gö­re Yük­se­ko­va­’da 3 as­ke­ri­mi­zin cad­de or­ta­sın­da şe­hit edil­me­siy­le gü­ven­lik güç­le­ri­ni üze­ri­ne çek­me­yi plan­la­yan ör­gü­tün pla­nı şöy­le: “Çev­re köy­ler­de genç­ler ile Yük­se­ko­va il­çe mer­ke­zin­de­ki RPG-7 ve Ka­laş­ni­kof si­lah­la­rı bu­lu­nan genç­ler ara­sın­dan özel bir ekip oluş­tu­ru­lu­cak. Ey­lem­ler baş­la­dı­ğın­da, gü­ven­lik güç­le­ri so­kak­la­ra çe­ki­le­cek, si­lah­lı ve bom­ba­lı sal­dı­rı­lar ya­pı­la­cak. Kır­sal­dan ge­len te­rö­rist­ler, ey­lem­ci gru­ba ateş edip kar­ga­şa çı­ka­ra­cak. Dün­ya nez­din­de PKK’­nın halk ayak­lan­ma­sı­nı meş­ru­laş­tı­ra­cak.”

Nu­say­bin için ha­in plan

Te­rör ör­gü­tü mi­li­tan­la­rı­nın tel­siz ko­nuş­ma­la­rı, bö­lü­cü ör­gü­tün Nu­say­bin üze­rin­de­ki emel­le­ri­ni de or­ta­ya koy­du. O ko­nuş­ma­lar­da “Nu­say­bi­n’­de 50 ki­şi­ye da­ha ağır si­lah da­ğı­tıl­dı­” cüm­le­si­nin geç­ti­ği, kı­sa sü­re ön­ce de 15 ki­şi­ye et­ki­li si­lah­lar ve­ril­di­ği an­la­şıl­dı. Nu­say­bin için ku­ru­lan tu­zak ise şöy­le iş­le­ye­cek: “Çö­züm sü­re­ci bo­zul­du­” ha­be­ri gel­di­ğin­de 200 ki­şi so­ka­ğa ine­cek. Hu­dut ta­bu­ru­nu iş­gal et­me­yi ve ele ge­çi­re­cek­le­ri si­lah­la­rı hal­ka da­ğıt­ma­yı plan­lı­yor­lar. As­ke­rin, kat­li­am ya­şan­ma­ma­sı için si­lah kul­la­na­ma­ya­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yor­lar. Ey­lem ba­şa­rı­lı olu­nur­sa sı­nır hat­tın­da­ki tel ör­gü­ler sö­kü­le­cek. Su­ri­ye ta­ra­fın­dan ge­le­cek des­tek­le, Ciz­re böl­ge­si ile bir­lik­te Nu­say­bi­n’­i bir­leş­ti­re­cek­ler.”

Bölücüler Cizre’de özerklik ilan etti!

Bölücü örgüt PKK’nın Kandil Dağı’ndaki elebaşı Murat Karayılan, Türkiye içindeki teröristlere telsizle “Mahalleleri ele geçirin” talimatı verdi.

Karayılan 12 Ekim 2014 günü telsizden verdiği talimatta şehirlerin değil, mahallelerin ele geçirilmesini istedi. Karayılan, telsizle verdiği talimatta, “Halk kendisi hareket etsin, başkaldırıyı düşürmesin, başkaldırıya devam etsin. Mahallelerde kontrol sağlanmalı. Şehirleri değil mahalleleri ele geçirsinler” dedi. Elebaşının talimatının ardından 21 Ekim günü yüzleri kapalı 150-200 kişilik YDG-H üyesi, Şırnak’ın Cizre İlçesi Nur Mahallesi’ndeki Botaş Parkı civarında toplandı. Burada yüzü kapalı bir kadın bildiri okudu. Bildiride, “Bizim için Nur ve Sur mahalleleri özgürce yaşayabileceğimiz ve kendimiz için yaşayabileceğimiz mahalleler olacaktır. Bu temelde iki mahalleyi halkın tüm ihtiyaçlarını kendi örgütleyeceği ve kendi karşılayacağı mahalleler olarak tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu mahalleler kendi kendini yönetecektir” ifadeleri yer aldı, Kobani’deki direnişin örnek alınması istendi.

Sözcü

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209