Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği uyarısını yaptı.

Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Uyarısı
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı Marmara, Ege ve Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 5 derece artarken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Tekirdağ, Kütahya, Afyon, Konya, Giresun, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı, gece saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Tekirdağ, Kütahya, Afyon, Konya, Giresun, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasını beklediğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı.(25)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (22)

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (28)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (23)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla Malatya, Bingöl ve Muş çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman ile zamanla Diyarbakır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209