İtinayla kınanır

İsrail her zaman yaptığını yapıyor, bildiğini okuyor... İŞGAL EDİYOR, VURUYOR, ÖLDÜRÜYOR... ümmetin gözlerini çevirdiği Türkiye ise her yapılanı sadece çok başarıyla kınıyor!

İtinayla kınanır
 Terör Devleti İsrail, yarım yüz yıldır Filistin’de mazlum, mağdur Müslümanları İslam dünyasının gözleri önünde şehit ederken, önceki gün yapılan son saldırı ise adeta bardağı taşırdı. Tüm bu gelişmeler karşısında ise Türkiye’den yıllardır sadece cılız sesler ve kınama cümleleri geliyor… Son yaşanan olayda da Dışişlerimiz ve iktidarımız sadece olayı kanamakla yetindi…

Abdullah ÖZBAY

Mescid-i Aksa’nın minberine kadar dayanan İsrail zulmünün ardından, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve HAMAS Lideri Halid Meşal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihlallerin son bulmasının bölge barışı açısından da büyük önem taşıdığına değinerek, Türkiye olarak BM Güvenlik Konseyi üyeleri nezdinde konuyla ilgili girişimde bulunacaklarını söylediği belirtildi.

İsrail’in piyonu BM!

Allah’a isyanda binlerce yıllık ketum inadından vazgeçmeyen, lanetli ve şımarık kavim İsrailoğulları, Kudüs’te üç bin yıllık hak iddia ededursun, Mescid-i Aksa’yı yıkma yolunda kanlı adımlar atadursun, dünyanın kukla “Müslüman” idarecileri gibi Türkiye de zavallı pozisyonunu sürdürüyor. Uğruna mücadele ettiklerini öne sürdükleri Süleyman Mabedi’nin sahibine dahi ihanet eden atalarının torunları, babalarının yolundan devam ediyor. İsrail parayla esir aldığı Batı’nın gözü önünde Mescid-i Aksa’yı tarumar ediyor, Müslümanların onuruyla oynuyor. Müslümanlar ne mi yapıyor? Onlara piyonluk yapan, meşruiyet kazandıran ve cesaret veren Haçlı BM’den medet umuyor.

Katil Siyonist İsrail kurulduğu günden beri Filistin’in üzerine tüm dünyanın gözleri önünde kabus gibi çöktü ve kan akıtmaya başladı. Katil İsrail askerleri son yıllar da ise Gazze’ye yönelik saldırılarına hız verdi. Son günlerde ise Siyonist postallar tüm dünyanın gözleri önünde Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya girdi. Türkiye hükümeti ise saldırıları her fırsatta dile getirse de verdiği kınamaktan öteye gitmeyen cevaplar vatandaşları çileden çıkardı ve “sabır taşı olsa çatlar” yorumlarına neden oldu. Bizde İsrail saldırıları ve dış politikada hükümetin verdiği bazı tepkileri derledik ve gözler önüne serdik.

İşte o tepkiler:

Mavi Marmara: “Kimse sabrımızı test etmeye kalkmasın”

Tarih: 1 Haziran 2010

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde İsrail askerleri tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’ne saldırdı 9 kişi öldü ve 60 sivil yaralandı. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan saldırılar için “Kimse sabrımızı test etmeye kalkmasın” diye cevap verdi ve kınamaktan öteye gitmeyen cevapların arka planında İsrail ile anlaşmalar ve ilişkiler devam etti.

İsrail PKK’ya yardım yaptı iddiası: “Hiç kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye kalkmamalıdır”

Tarih: 11 Eylül 2011

Başbakan Davutoğlu’nun, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde ise, “İsrail, Türkiye’ye misilleme olarak PKK’ya askeri destek sağlayabileceği” iddiaları gündeme gelmişti. Bu olayda diğerleri gibi medyada “Türk hükümetinden İsrail’e sert tepki” olarak gündeme geldi. Davutoğlu ise, bu olay karşısında “Hiç kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye kalkmamalıdır” şeklinde konuşmuştu. Yine kınamaktan öteye gitmeyen açıklama karşısında ne oldu? İsrail yine bildiğini okudu ve İsrail ile ilişkiler devam etti.

Suriye politikası: “ Kimse bizi test etmeye kalkmasın”

Tarih: 4 Ekim 2012

Hükümetin Suriye politikası da tam bir skandala dönüştü. Adeta elinin ayağının bağlandığı Suriye politikası için geçmişte yapılan açıklamalara bakalım;  Akçakale’ye düşen bir top mermisi için Erdoğan tam olarak şu ifadeleri kullanmıştı: “Hiç kimse bizim bu konudaki kararlılığımızı test etmeye kalkmasın”. Suriye politikası da söylemlerden öteye gitmedi ve Türkiye’nin şuan 1 milyon Suriyeli kardeşlerimizle eli kolu bağlı durumda.

Dış politika: “Kimse Türkiye’nin sabrını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın

Tarih: 18 Eylül 2013

Hükümetin bu söylemleri adata alışkanlık haline geldi ve Erdoğan Ankara’da bir sağlık merkezinin açılışında dış politika üzerinde konuşurken şu cümleleri kullanmıştı: “Kimse Türkiye’nin sabrını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın, gerekli karşılığı vermekten çekinmeyiz” Kınamaktan öteye gitmeyen dış politikamız da bu söylemlerle sıfır sorunla başlayıp, sıfır komşu ile ortada kaldı.

Mescid-i Aksa: İsrail sert bir dille kınandı

Şimdi bakalım yeni Dışişleri Bakanlığına; İsrail’in Mescid- i Aksa saldırıları için Dışişleri Bakanlığı’ndan da büyük bir kınama geldi. Bakanlık, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’nın taşıdığı ruhani değerleri ve hassasiyetleri hiçe saymasını şiddetle kınandığı belirtti. Açıklama ise tam üç cümle.

İşte dışişlerinden yapılan Mescid-i Aksa açıklaması: Monşerlerden

3 cümlelik açıklama

No: 342, 05 Kasım 2014, İsrail Polisinin Mescid-i Aksa’yı İhlali Hk.

Bugün (5 Kasım) 35 kişiden oluşan ve bir grup İsrail milletvekilinin de dahil olduğu aşırıcı Yahudinin zorla kutsal Harem-i Şerif’e girmesini ve bunu takiben İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’nın taşıdığı ruhani değerleri ve hassasiyetleri hiçe saymasını şiddetle kınıyoruz. Bu eylemle İsrail, Filistinlilere yönelik provokasyonlarına yeni ve çok daha ciddi bir boyut eklemiştir. İsrail’in Harem-i Şerif’in kudsiyetini ve özellikle Mescid-i Aksa’da Müslümanların inanç ve ibadet özgürlükleri başta olmak üzere temel insan haklarını pervasızca çiğneyen bu çirkin uygulamaları asla kabul edilemez.

8 Temmuz 2014 İsrail Gazze’ye saldırdı. 2.100 sivil öldü.  10 bin 750 kişi yaralandı.

 

AKP Hükümeti: Saldırıyı kınıyoruz!

27 Aralık 2008,  İsrail Gazze’ye saldırdı. 1113 sivil öldü. 4 bin yaralı var.

 

AKP Hükümeti: Saldırıyı kınıyoruz.

13 Kasım 2012 İsrail Gazze’ye saldırdı. 

40 sivil hayatını kaybetti. 156 yaralı var.

 

AKP Hükümeti: Saldırıyı kınıyoruz.

9 Mart 2012 İsrail Gazze’ye saldırdı.

20 Filistinli öldü. 178 yaralı var.

 

AKP Hükümeti: Saldırıyı kınıyoruz.

1 Haziran 2010 Mavi Marmara Saldırısı.

9 sivil öldü. 60 sivil yaralandı.

 

AKP Hükümeti: “Kınıyoruz. Kimse

Türkiye’nin sabrını test etmeye kalkmasın!”

 

05 Kasım 2014, İsrail Polisinin Mescid-i Aksa’yı bastı. Kur’an-ı yerlere attı, mihraba postallarıyla çıktı.

AKP hükümeti: Kınıyoruz. Bu bir barbarlıktır.

 

Her gördüğü Müslüman’ı katleden İsrail’e karşı Türkiye’nin cılız tepkileri adeta pes dedirtti. Halk, İsrail’e karşı ciddi tedbirler beklerken, sözde muhafazakar iktidarın cümleleri ise tarihe sadece gülünç bir tepki olarak geçti. İşte ülkemizde İsrail’e karşı cılız tepkiler tarihi…

Kaynak: //www.milligazete.com.tr/

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 04:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209