‘İmar yasağı olan araziye rüşvetle otel izni’ iddiası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi.

‘İmar yasağı olan araziye rüşvetle otel izni’ iddiası

Bakan çocuklarının, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazileri bakanlığın yetkilerini kullanarak imara açtırdıkları ileri sürüldü. İddialara göre, Marmaray güzergâhında bulunan bazı arsaların da benzer yöntemlerle imara açıldı. Söz konusu arsalar imara açılmasıyla Marmaray projesinin dahi tehlikeye girdiği öne sürüldü.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de SİT alanındaki arsaların imara açılması ve inşaatlara ruhsat verilmesi karşılığında 1 buçuk milyon dolar rüşvet istediğinin kayıtlara yansıdığı öne sürülüyor. Demir’in, Marmaray güzergâhında bulunan bir araziye otel yapılması için inşaat izni talimatını rüşvetle verdiği bir diğer iddia. Marmaray’ın geçtiği hattın yakın çevresine inşaat izni verilmesi Japon mühendislerin raporları doğrultusunda yasak. Akmercanlar isimli inşaat firmasının sahibi G.A.’nın otel inşaatı talebinin, Marmaray’ı yapan Japon mühendislerin ve Demir Yol Liman ve Hava Meydanları İşletmesi’nin olumsuz rapor vermesine rağmen rüşvet karşılığında kabul edildiği belgelendi.

Marmaray kazısından çıkan tarihî eserler satılmış

Büyük Postane Caddesi’ndeki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürlüklerinin bulunduğu binadan da üç koruma kurulu müdürü ve iki kurul raportörü gözaltına alınırken polis, kuruldaki dosyalara el koydu. Polis ekipleri, sabah 06.00 sularında 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürlükleri ve İstanbul 1 ve 2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün bulunduğu binalara girdi ve akşam saatlerine kadar burada arama yaptı. Emniyet birimlerinin, içeri giren herkesin kimliğini kontrol ettiği öğrenildi. İddialara göre, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürlüklerinin ilgili personellerince Marmaray kazıları sırasında çıkan tarihi eserlerin kamuoyuna açıklanmadan el altından satıldığı ve Topkapı Sarayı’ndaki tarihi değerdeki eşyaların bazı Arap şeyhlerine gönderildiği öne sürüldü.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209