Hocaefendi’yi suçlayacağınıza bu hastalıkları tedavi edin

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Fethullah Gülen Hocaefendi’nin hedef gösterilmesini eleştirdi.

Hocaefendi’yi suçlayacağınıza bu hastalıkları tedavi edin
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Fethullah Gülen Hocaefendi’nin hedef gösterilmesini eleştirdi. “Hocaefendi’yi 1970’ten beri tanıyorum. Onun ne kadar devlete bağlı, iyi niyetli bir insan olduğunu biliyorum. Suçlayacağımıza önce bu hastalıkları tedavi edecek  yollara gidelim.” dedi.

 Hükümete, Meclis’i devreye sokarak açık, şeffaf, genel temizlik operasyonu başlatmasını tavsiye etti: “Türkiye’de hukuka, ahlaka dayalı bir sistemi kurmak lazım.”

Samanyolu Haber Televizyonu’na konuk olan Burhan Özfatura, gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi. Çocuklarının isminin yolsuzluğa karıştığı iddia edilen bakanlarla ilgili üzgün olduğunu belirtti. Özfatura, “Allah kimseyi evladıyla ve ailesiyle imtihan etmesin! Çünkü Erdoğan Bayraktar, benim öz kardeşim gibi. Diğerleri de çok eski dostum. Ama onları bir tarafa koyarak yıllardır bütün konferanslarda dile getirdiğim bir konu var. Türkiye A’dan Z’ye dejenere olmuş durumda. Türkiye’de rüşvet, yolsuzluk, kaçakçılık ve buna benzer ahlaksızlık maalesef çok yaygın durumda.” dedi. Soruşturmanın cemaate mal edilmeye çalışılmasının doğru olmadığını anlattı: “Operasyonu şu yapmış, bu yapmış demeye gerek yok. Ben Hocaefendi’yi 1970’ten beri tanıyan ve onun ne kadar devlete bağlı, ne kadar iyi niyetli bir insan olduğunu bilen bir kişi olarak burada onun suçlanmasına üzülüyorum ve yanlış buluyorum. Suçlayacağımıza önce bu hastalıkları tedavi edecek olan yollara gidelim. Bu, baskıyla olmaz.”

Türkiye’de hukuk düzeni olmadığına dikkat çeken Özfatura, bunun sebebini ise “Çünkü Türkiye’de hukuk düzeni yok, mevzuat düzeni var.” diyerek açıkladı. Şöyle konuştu:  “Bakıyorum Ankara’ya, en lüks evler, arabalar, lokantalar hep orada. ‘Bu değirmenin suyu nereden geliyor?’ diye soranlar yok. Ankara çantacılarla dolu. İhale mevzuatı da maalesef yaz boz tahtası oldu. Bugüne kadar 26 kere değişti. Bu hiçbir şekilde ihalelerde namuslu bir düzeni getirecek şekilde yapılmadı, aksine açıkları artırdı. Sayıştay’ın denetimi yok. Sayın Cumhurbaşkanı’nın elinde Devlet Denetleme Kurulu var ama yok. Bizim aslan gibi Maliye Bakanlığı’nın mali müfettişleri var. Bence Sayın Başbakan bunlara kızacağına, bir temiz toplum operasyonu yapmalı. Meclis, geniş bir araştırma komisyonu kurmalı. Mevcut denetim elemanlarından ve profesyonellerden ve hizmetlerden yararlanarak not aldığını belirten tüm bankalar, ihaleler, banka kredileri, özelleştirmeler, arsa tahsisleri, askeri harcamalar, kaçakçılıklar, 28 Şubat’ta yapılmış olan hırsızlıklar, mal beyanları kayıt dışı ekonomi bütün bunlar incelenmeli. Sayın Başbakan’ın şu an kimseyi suçlamaya hakkı yok.”

Ortada yolsuzluk var mı yok mu, önemli olan bu

Burhan Özfatura, emniyetteki görevden almaları ise büyük bir yanlışlık olarak değerlendirdi: “Hüseyin Çapkın iftihar ettiğimiz, bu ülkeye yıllarca başarıyla hizmet etmiş birisi. İtibarsızlaştırma gayretinin bir anlamı yok. Bu operasyonlar neden 6 ay önce yapılmadı diyorlar. Şu an bunların bir değeri yok. Önemli olan; ortada bir suç,  rüşvet var mı? İnşallah bunu yapmamışlardır.”

Kamuoyu araştırmalarında Türkiye’nin rüşvet konusunda iyi bir yerde olmadığının ortaya çıktığını aktardı: “Birilerini suçlamayla bu işler halledilemez. İktidar yapması gerekeni yapsın. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) devreye sokarak açık, şeffaf, genel temizlik operasyonuna başlansın. Orada kim varsa kim suçluysa onlar affedilmeden gereken cezaların verilmesi lazım. Türkiye’de hukuka, ahlaka dayalı bir sistemi kurmak lazım. Olayların önü açılmalı, emniyete ve yargıya baskı yapılmamalı, her şey açık bir şekilde ortaya çıkmalı.”
KÜBRA KARA -GÖZDE ULUÇAY
//www.zaman.com.tr

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209