Hakkari'de çifte saldırı

Şemdinli'nin Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoya düzenlenen mayınlı saldırılarda 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Hakkari'de çifte saldırı

Hakkari 'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayınların patlaması sonucu 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Hakkari Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, bölgede yaşanan patlamaların ardından PKK ’lılarla sıcak temas sağlandığı ve operasyonların sürdüğü belirtildi.

 

Patlama, öğlen saatlerinde Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında meydana geldi. PKK 'lılar tarafından yola döşenen patlayıcılar, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Patlamanın ardından ise Yüksekova'ya yönünden 2 kobra tipi helikopteri ile Derecik bölgesinden zırhlı araçlar bölgeye gönderilirken, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

BDP ’Lİ VEKİL BÖLGEDE MAHSUR KALDI
Patlamaların ardından bölgede yoğun bir askeri hareketlilik yaşanırken, bölgede bulunan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan da sosyal paylaşım sitesi twiitter’dan bölgede mahsur kaldığını yazdı. Canan, mahsur kaldığını "Şemdinli’ye bağlı Derecik bölgesine giderken etrafta meydana gelen çatışmalar sebebiyle mahsur kalmış bulunuyorum", "Bölgeden çıkışımıza izin verilmiyor" diye duyurdu.

 

ŞEMDİNLİ’DE TABURA HAVAN TOPLU SALDIRI
Öte yandan askeri araca mayınlı saldırının düzenlendiği saatlerde Hakkari ’nin Şemdinli İlçesi’nin İran sınırında bulunan Tekeli Jandarma Taburu’na havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi.

İran sınırı yakınlarında olan Tekeli Jandarma Taburu’na, bugün öğlen saatlerinde saldırı düzenlendi. Havan topları ile yapıldığı belirtilen saldırıda can kaybının olmadığı belirtilirken, saldırıya askerlerin de anında karşılık verdiği belirtildi. Saldırının ardından kaçan PKK ’lılar için bölgede yoğun bir operasyon başlatıldı. (DHA)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209