Erdoğan'dan İki Musevi Vatandaşın İsteğine Ders Gibi Cevap

"Türkiye'de Museviler güvence altında. İsrail de Filistinlilere iyi davranmalı"

Erdoğan'dan İki Musevi Vatandaşın İsteğine Ders Gibi Cevap

Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Rio 20 Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde yaptığı konuşmalar ve liderlerle ikili temaslarının yanısıra Rio Centro'daki zirve alanında karşılaştığı insanlarla da fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, burada karşılaştığı iki Musevi Amerikan vatandaşıyla da kısa bir sohbet etti.

-''Biz onları kardeşimiz olarak görüyoruz''-

Erdoğan, kendisine yaklaşarak, ''Ülkenizde yaşayan bizim insanlarımızı iyi koruyun'' diyen Musevilere, ''Benim liderliğimde Türkiye'deki Musevi topluluğu güvence altındadır, korumam altındadır. Biz onları kardeşimiz olarak görüyoruz'' dedi.

Bu arada İsrail'in de Filistinliler'e iyi davranması gerektiğini belirten Erdoğan, ''Ortadoğu'daki sorunları çözmek için bir yol bulmalıyız. İsrailliler, Filistinlilere daha iyi davranmalı'' diye konuştu.

İsrail halkı ve Museviler hakkında ne düşünüyorsunuz diye soran Musevilere Başbakan Erdoğan; ''Bizim İsrail halkıyla hiçbir sorunumuz yok. Sorunumuz İsrail Hükümeti'nin saldırgan tavırlarına karşıdır'' cevabı verdi.

Başbakan Erdoğan'la fotoğraf çektirip tokalaşarak ayrılan kişilerin ABD'deki bir Musevi kongresinin üyesi oldukları öğrenildi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209