Düşen uçakta sorumlu bulundu !

Genelkurmay çelişkili açıklamaların sorumlusu olarak bakın kimi gösterdi..

Düşen uçakta sorumlu bulundu !

Taraf'ın haberine göre Genelkurmay , muammaya dönen uçak meselesiyle ilgili konuştu: "Yetkisizlerin açıklamaları çelişkiye neden oldu."

RF4 uçağının düşmesi, İzmir'deki NATO ve Güney Kıbrıs'taki Britanya egemen üssünün kayıtlarında uçağın Suriye hava sahasında düşürüldüğünün görünmediği iddiası, olayla ilgili çelişkili açıklamalar...

Son YAŞ’ta tümgeneralliğe terfi eden Baki Kavun’un yerine Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı’na atanan Kurmay Albay Ertuğrulgazi Özkürkçü, uçak olayında gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"SURİYE'NİN AÇIKLAMASI DA DİKKATE ALINDI"

Olayın gerçekleştiği andan itibaren Dışişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde edindikleri bilgileri yetkililerle paylaştıklarını ifade den Özkürkçü, “Bunun yanı sıra yüzeydeki bazı parçaların Jandarma Kriminal’de incelenmesi sonucundaki kesin olmayan ilk verileri yetkililere ilettik. Suriye’den yapılan açıklama da elbette ilk anda dikkate alındı” dedi.

Uçağın virile girerek düşmüş olabileceği iddialarına da değinen Özkürkçü, "Parçaların denizden çıkarılma işlem, 1 Ağustos'ta ve halen teknik incelemeler devam etmekte. Dolayısıyla bu iddiayla ilgili hükümet yetkilileriyle bir bilgi paylaşmış değiliz" şeklinde konuştu.

"DÜŞÜRÜLEN VEYA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLEN"

Gayet emin ve net bir dille, düşen uçağın akıbetiyle ilgili bir kanaate sahip olmadıklarını belirten Özkürkçü, uçağın düştüğü andan itibaren yaşananları şöyle anlattı:

"Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı ilk açıklamada, uçağın saat 11.57'de radar görüntüsünün ve yerle irtibatının kesildiği, akıbeti hakkında arama çalışmalarına başlandığı bildirilmiştir.

Suriyeli yetkililerin uçağın kendileri tarafından uçaksavarla düşürüldüğünü açıklamaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı, "Suriye tarafından düşürülen veya düşürüldüğü iddia edilen" şeklinde ifadeler kullanmış ve hiçbir açıklamada; uçağın ne ile ve nasıl düşürüldüğü ifade edilmemiştir.

Genelkurmay, olayın milli radar görüntülerine göre, uluslararası havasahasında (Suriye kara sınırından 13 mil uzakta) vuku bulduğunu ve uçağın Suriye karasularında (kıyıdan 8.5 mil uzaklıkta) düştüğünü açıklamıştır. Uçağımıza ait rotalar da basınla paylaşılmıştır. Ne NATO'dan, ne Rusya'dan, ne de ABD'den olayla ilgili bir kaset/görüntü alınmamıştır."

"YETKİSİZ KİŞİLERİN YORUMLARI"

Özkürkçü, hükümetten gelen çelişkili açıklamalarda karargahın verdiği bilgilerin ne derece etkili olduğu sorusuna ise, "Açıklamalarımızda hiçbir çelişki yoktur. Çelişki, yetkisiz kişilerin değerlendirmeleri ve yorumları sonucunda olmuştur. Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili olarak yetkili makamları zamanında ve elindeki mevcut verilerle doğru bilgilendirmiştir" cevabını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209