Barış Güler, Abdullah Oğuz Bayraktar, Kaan Çağlayan ve Rıza Sarraf hakkında tutuklama istemi

17 Aralık operasyonunda Barış Güler, Abdullah Oğuz Bayraktar, Kaan Çağlayan ve Rıza Sarraf'ında aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Barış Güler, Abdullah Oğuz Bayraktar, Kaan Çağlayan ve Rıza Sarraf hakkında tutuklama istemi
 17 Aralık operasyonunda Bakan Muammer Güler'in oğlu , Bakan Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Bayraktar ile Rıza Sarraf ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada üç bakanın oğlu ve iş adamı ’ın da bulunduğu 49 kişi, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. İş adamı Ali Ağaoğlu ise serbest bırakıldı. Toplam 4 savcının katıldığı sorgulamalarda kararlar oy birliği ile alındı. 

Soruşturma kapsamında, bugün adliyeye Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, iş adamları Reza Zarrab ve Ali Ağaoğlu, Halkbankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de bulunduğu 71 şüpheli getirildi. 

Üç ayrı dosyada üç grup halinde ifadeleri alınan isimlerden 49’u, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanması istenenler arasında üç bakanın oğlu, iş adamı Reza Zarrab, Halkbankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de bulunuyor. 

Şüpheliler, “Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyesi olmak, nüfuzu kötüye kullanmak, imar kirliliği, resmi belgede sahtecilik, rüşvet” gibi suçlamalarla sevk edildi. Kararların, savcıların oybirliği ile alındığı öğrenildi.
 
Savcılık sorgusunun ardından 22 kişi ise serbest bırakıldı. Bunlardan Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında adli kontrol uygulanması istendi. Soruşturma kapsamında dün de 10 şüpheli adliyeye getirilmiş 8’i tutuklanmış, 2’si ise serbest kalmıştı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209