Aysel Tuğluk'u sinirlendiren kare

Albay’ın, acılı babaya sarılıp öpmesi Aysel Tuğluk’u çok kızdırdı...

Aysel Tuğluk'u sinirlendiren kare

İlyas Akengin’in haberine göre Uludere’de önceki akşam ‘ Uludere ‘yi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız’ sloganıyla bazı BDPli milletvekillerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla ‘Adalet Nöbeti’ başlatıldı.

Öldürülen 34 gencin ailesi ile BDP milletvekillerinden Aysel Tuğluk, Halil Aksoy, Ayla Akat Ata, Esat Canan, dün sabah Uludereli gençlerin bombalandığı sınır bölgesine gitmek istedi. Ancak güvenlik güçleri, önünü kestiği topluluğa, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

AİLELER SİTEM ETTİ: BİZ DE ASKER ANASIYIZ

Çocuklarının öldüğü yere gitmek ve onlardan kalan eşyaları almak isteyen aileler askerlere “Çocuklarımızın günahı neydi? Onların içerisinde sizin gibi askerler vardı. Biz de asker anasıyız, ama siz bize gazlı su sıkıyorsunuz. Bizim sizinle sorunumuz yok, emri kim verdiyse bunun cezasını çeksin” diye sitem ederken, Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk da Albay Aslan ile görüştü.

ALBAY: GİTMEK İSTEDİĞİNİZ YER GÜVENLİK BÖLGESİ

Aslan Tuğluk’a; “Bu aileleri siz topluyorsunuz. Yaptığınız provokasyon. Aileler gitmekte haklı ama bunu daha sonra ayarlayıp birlikte gidelim. Tazyikli ve gazlı su sıkmamız yanlış oldu. Gitmek istediğiniz yer güvenlik bölgesi bu nedenle geçişlere izin veremeyiz” dedi.

Bunun üzerine Tuğluk Albay’a “Benimle bu şekilde konuşamazsınız Biz kimseyi provoke etmiyoruz, Sizin askeriniz acısı olan bu kadınlarımıza nasıl müdahale edebiliyor? Bu mu sizin adaletiniz?” diyerek tepki gösterince tartışma büyüdü.

Tuğluk ve Aslan’ı BDP’li Sabahat Tuncel’in tokat atmasıyla gündeme gelen Şırnak Emniyet Müdür yardımcısı Murat Çetiner yatıştırmaya çalıştı.

2.20120629152738.jpg

ASKERİN BABAYA SARILMASI, TUĞLUK’U SİNİRLENDİRDİ

Albay Aslan ve Tuğluk arasındaki ikinci tartışma ise “öpüşme ve sarılma” yüzünden yaşandı. Aslan, Uludere’de ölenlerden Nadir Alma’nın babası Nazmi Alma’yı sarılarak öpmek isteyince Tuğluk “Sahte öpme ve sarılmalarla bizi kandıramazsınız” dedi.

Albay Aslan da “Sarılmam ve öpmem sahte poz değil. Onların acısını biz de içimizde yaşıyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209