Asker’den çözüm süreci uyarısı: Acil önlem alınmazsa ülke parçalanır

Genelkurmay Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verilen brifingde, askerin ‘iç ayaklanma’ tehlikesine dikkat çektiği öğrenildi.

Asker’den çözüm süreci uyarısı: Acil önlem alınmazsa ülke parçalanır

 Taraf gazetesinin haberine göre, Karargâh’taki bilgilendirme toplantısında Başbakan Davutoğlu’na “Çok ivedi ve güçlü tedbirler almazsanız Türkiye parçalanır.” uyarısı yapıldığı iddia edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan sunumun 1,5 saati Necdet Özel ile baş başa, 4 saati ise genel olarak gerçekleşti. “TSK’nın 2033 vizyonu” olarak adlandırılan genel sunumda bölgedeki sıcak gelişmelerle birlikte hassas noktalara değinildi. Brifing sırasında ağırlıklı olarak Suriye, Irak ve İran sınırlarındaki geçişler ve olaylar ele alındı. Genelkurmay bu esnada ilginç bir tespitte bulunarak, yeni dönemde savaşların iç ayaklanmalar yöntemiyle yapıldığını vurguladı.

Genelkurmay’ın brifing sırasında yaptığı konuyla ilgili değerlendirmede “Artık dünya konvansiyonel savaştan çıkıyor. Türkiye jeopolitik ve jeostratejik olarak çok önemli bir bölgede. Büyük devletler hedef aldıkları ülkelerin içini karıştırıp, parçalayıp bölmek için ayrılıkçı unsurları kullanıyor. Onları destekleyip ayaklandırıyor. Parçalayıp bölemese bile zayıflatıp kendine biat eder hale getiriyor. Bu tipte kritik ülkeler sınır güvenliğini iyi sağlayamazsa o ülkede iç ayaklanmalar bastırılamaz. Ülke parçalanır. Bunun için de çok ivedi ve güçlü tedbirler almamız gerekiyor.” dediği öne sürüldü. Brifing sırasında Karargâh, Türkiye’nin güvenliğinin önündeki iç ve dış tehditlerle ilgili de geniş değerlendirmelerde bulunduğu bu kapsamda, PKK ise “genel tehditler” arasında sayıldığı öğrenildi. Ve çözüm sürecinde gelinen nokta ile ilgili olarak genel bir değerlendirme yapıldı. Ancak, en fazla sınırların güvenliği, iç ayaklanmalar, siber saldırılar üzerinde duruldu. Bunun için hava savunma sisteminin güçlendirilmesinin gerektiği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 04:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209