ABD '17 Aralık skandalı' benzetmesinin arkasında durdu!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, bakanlığın 2013 İnsan Hakları Raporu'nda geçen, 17 Aralık sonrası yaşananlar için 'skandal' benzetmesinin arkasında durdu..

ABD '17 Aralık skandalı' benzetmesinin arkasında durdu!
 Psaki, günlük basın toplantısında, bir gazetecinin dün açıklanan ABDİnsan Hakları Raporu'na dair sorusu üzerine, "Rapor, ABD yönetiminin görüşlerini temsil eder. Dolayısıyla, oradaki her hangi bir ifadeye bizim görüşlerimiz olarak atıfta bulunabilirsiniz" diyerek ifadelerin arkasında durdu..
Rapordaki Türkiye bölümüne yönelik soru üzerine Psaki, raporun, "ifade ve toplanma özgürlüğündeki kısıtlamalar, adalete ulaşmadaki eksiklikler dahil, 2013 yılı boyunca önemli insan hakları problemleri olduğuna işaret ettiğini" kaydetti.

ABD'den 17 Aralık sonrası yaşananlar için 'skandal' benzetmesi!

ABD Yönetimi geleneksel yıllık insan hakları raporunu açıkladı.

Ülkeler bazında ihlallerin sıralandığı raporda geçen sene 48 sayfa tutan Türkiye bölümü bu sene 51’e çıkarken, rapora Gezi Olayları damga vurdu veWashington Yönetimi bu raporla birlikte ilk kez 17 Aralık Büyük Rüşvet Operasyonu sonrası ortaya çıkanları 'skandal' olarak nitelendirdi. 

Hürriyet'e göre raporda; Kolluk kuvvetleri ve yargının, binlerce polis ve savcının yerini değiştiren hükümetin etkisi altında olduğunuvurguladı... 

Psaki, "2013 yazındaki (Gezi) Park protestoları sırasında, yetkililer protestocuları dağıtmak için aşırı güç kullandı, gazeteciler, akademisyenler, avukatlar ve öğrenciler dahil binlerce kişiyi göz altına alırken, 7 kişinin ölmesi dahil kitlesel zaiyata yol açtı. Raporda, bizim yanında durduğumuz diğer birçok detaylar mevcut" dedi.
Psaki, "bu raporun bulguları noktasında, ABD yönetiminin nerede durduğuna" yönelik soru üzerine, "Bu bir yönetim raporu, dolayısıyla bizim duruşumuzu ve görüşlerimizi temsil eder" ifadesini kullandı.
Psaki, gazetecinin, 17 Aralık'ta yapılan İstanbul merkezli operasyonun ardından yaşananların raporda "skandal" olarak belirtildiğini ifade ederek, "sözel olarak da bu ifadeyi kullanıp kullanmayacağına" yönelik ısrarlı soruları üzerine, "Sizi rapora ve raporun detaylarına yönlendiriyorum. Rapor önümde değil dolayısıyla yanlış anlamayın ama sizin sözünüze göre hareket edemem" dedi.
AA

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209