Rus operatörü, 1,5 yıl sonra Türkmenistan'da

Yaklaşık 1,5 sene önce Türkmenistan'da faaliyetleri durdurulan Rusya'nın MTC GSM şirketi, ülkede yeniden çalışmaya başlayacak.

Rus operatörü, 1,5 yıl sonra Türkmenistan'da

Rus GSM Operatörü, 1,5 yıl aradan sonra yeniden Türkmenistan'da...

Türkmenistan'ın ilk GSM operatörü olarak hizmet veren Rusya'nın MTC GSM şirketi, bu ülkede yeniden faaliyet gösterecek. Rus GSM operatörü MTS Türkmenistan'ın 21 Aralık 2010 tarihinde lisansı iptal edilerek faaliyetlerinin durdurulmasıyla yaklaşık 2 milyon kullanıcı nedeniyle, devlete ait Altın Asır GSM şirketi ise kısa bir süreliğine talepleri karşılayamamıştı.

Aşkabat'ı ziyaret eden şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir Yevtuşenko, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Bu ülkede uzun vadeli hizmet etmek istediklerini ve Türkmen pazarında yer almak istediklerini kaydeden Yevtuşenko, ülkeye geri dönmekten memnun olduklarını açıkladı.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov ise, Türkmenistan ile verimli işbirliği yapmak isteyen yabancı şirketlere kapılarının  her zaman açık olduğunu söyledi.

Görüşmede, taraflar arasında iletişim ve telekomünikasyon alanındaki işbirliği imkanları değerlendirildi.

Berdimuhamedov ile görüşmesinden sonra Türkmen basınına konuşan Yevtuşenko, MTC'in Türkmenistan'da yeniden faaliyetlerine başlaması konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209