Öten mağazaya 5 bin TL ceza

Mağaza çıkışlarında durup dururken öten güvenlik alarmlarına Yargıtay'dan tüketici lehine karar çıktı. Onuru zedelenen davacı, 5 bin TL tazminat kazandı

Öten mağazaya 5 bin TL ceza
 Mağaza çıkışlarında yüksek seviyede çalıştırılması nedeniyle çoğu kez yanlış alarm veren güvenlik sistemine ilişkin Yargıtay'dan ilginç bir karar çıktı. Karar, Capitol Alışveriş merkezindeki D&R mağazasında yaşanan bir olay nedeniyle alındı. Eşi ile birlikte Capitol Alışveriş Merkezi'nde D&R mağazasına giren davacı, mağazadan ayrılırken güvenlik aygıtı alarm verdi. İlgili güvenlik görevlisi kadının çantasını ve giysilerini kontrol etmek istedi. Konuya itiraz edince mağazaya polis çağrıldı ve bayan polis memuru kamuya açık alanda arama yaptı. Ancak kadının çantasından herhangi bir ürün çıkmadı. Konuyu yargıya taşımaya karar veren çift, kamuya açık alanda küçük düşürülmekten dolayı mağazayı dava etti. Yargıtay açılan davada mağazanın 5 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Karardan sonra ilgili AVM'deki güvenlik sistemleri yeniden düzenlendi.


KARAR EMSAL TEŞKİL EDER
İş hukuku avukatı Aslı Cengay'a göre kararın Yargıtay tarafından onaylanması ayrı bir önem taşıyor. Cengay, "İnsan onurunu zedeleyici bu tip konularda Yargıtay'ın hassasiyeti artıyor. Karar bundan sonraki davalara da emsal teşkil edecek" şeklinde konuştu.

Sabah 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209