Mısır alım fiyatları açıklandı!

Bakan Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 1 ton mısır için belirlediği fiyatı açıkladı.

Mısır alım fiyatları açıklandı!
 Toprak Mahsulleri Ofisi, 2011 yılında, ton başına 540 TL olarak açıklanmış olan mısır müdahale alım fiyatının; 2012 yılında ton başına 595 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

ANKARA TMO'ya satabilecekler.

-Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilerden, belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır.

-Bu yıl ilk kez uygulanan Randevulu Alım Sistemi ile ürün sahipleri, randevu almak suretiyle sıra beklemeden, aynı gün içerisinde ürünlerini teslim edebilecekler. İsteyen üreticiler, önceki yıllarda olduğu gibi randevusuz olarak da ürünlerini TMO'ya satabilecekler. Ancak randevulu gelenlere öncelik tanınacaktır. ÇKS belgesi olmayanlar ise ürünlerini sadece randevu almak suretiyle emanete bırakabilecekler.

-Randevular, randevu.tmo.gov.tr, www.randevu.tmo.gov.tr ve www.tmo.gov.tr internet adresleri üzerinden veya TMO işyerlerinden alınabilecek.

-Pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacak.

-Ürünlerini TMO depolarına emanete bırakan üreticiler makbuz senediyle; TMO'dan yüzde 30 avans alabilecek, anlaşmalı bankalardan kredi kullanabilecekler.

-Ürününü TMO depolarına emanete bırakan tüccar ve şirketler ise makbuz senediyle anlaşmalı bankalardan kredi kullanabilecekler.

-Tüccar ve şirketler TMO depolarına emanete bıraktığı ürünlerini, üreticiden aldığını belgelemek kaydıyla, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren TMO'ya satabilecekler.

-Bu yıl ürün bedeli, ürünün TMO'ya teslim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak.

-Ancak, ürününü anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı ile teslim eden üreticilere 30 gün yerine, 10 gün içerisinde ödeme yapılacak."

-MISIR MÜDAHALE ALIM FİYATI TON BAŞINA 595 TL-

Açıklamada, 2011 yılında, ton başına 540 TL olarak açıklanmış olan mısır müdahale alım fiyatının; 2012 yılında ton başına 595 TL olarak belirlendiği bildirildi. Açıklamada, "Bu fiyata ilave olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ton başına 40 TL'lik primin yanında gübre, mazot ve toprak analizi gibi destek ödemelerine 2012 yılında da devam edilecek. Ton başına 595 TL olarak belirlenen müdahale alım fiyatı, Bakanlığımızca verilen ton başına 55 TL prim ve diğer desteklerle birlikte ton başına 650 TL'ye yükseldi" denildi

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209