MAN’ı yatırıma bekliyoruz

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Yeni Teşvik Sistemi’ni hatırlatıp MAN’a yatırım çağrısı yaptı

MAN’ı yatırıma bekliyoruz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yeni Teşvik Sistemi’ni hatırlatıp MAN’a yatırım çağrısı yaptı. Ergün, “Teşvik Sistemi, Türkiye’de MAN’ın özellikle kamyon yatırımları, motor yatırımları konusunda önemli adımlar atmasını bence mümkün kılacak ve bu adımları da bekliyoruz” dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yeni Teşvik Sistemi’nin, Türkiye’de MAN’ın özellikle kamyon yatırımları, motor yatırımları konusunda önemli adımlar atmasını mümkün kılacağını belirterek, bu adımları da beklediklerini bildirdi.

Bakan Ergün, geçen yıl temel atma törenine de katıldığı MAN’ın 15 milyon euroluk yatırımla Ankara’nın Akyurt ilçesinde kurduğu, tank hacimleri bakımından Avrupa’nın en büyük boyahane/kataforez tesisinin açılışını yaptı. Açılışa, MAN Truck&Bus AG Üretim ve Lojistikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Carsten Intra, MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz katıldı.

Türkiye’de önemli kanunlar çıkardıklarını ve bu kapsamda Ar-Ge faaliyetlerinin desteklendiğini belirten Ergün, bu süreç içerisinde MAN’ın da bir Ar-Ge merkezi kurduğunu söyledi. MAN’ın Türkiye’de daha büyük adımlar atması gerektiğini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

”Bu sektörün, bu alanın tasarımdaki, Ar-Ge’deki merkezi MAN için Türkiye olmalı. Şimdi yeni teşvik kararnamemiz çıkmak üzere. O teşvik kararnamesi çıktığında otomotiv sektöründeki büyük yatırımlar, stratejik yatırımlar ayrıca teşvik edilecek. Bu da MAN’ı yeni üretimle ilgili yatırımlar yapmaya, otobüs üretiminin yanında burada kamyon üretimini de gerçekleştirmesi icap edecektir. Çünkü MAN, Scania ve Volkswagen işbirliği, bu firmalar adına çok önemli bir sinerji meydana getirmiştir. Yeni Teşvik Sistemi, Türkiye’de MAN’ın özellikle kamyon yatırımları, motor yatırımları konusunda önemli adımlar atmasını bence mümkün kılacaktır ve bu adımları da bekliyoruz. Bir başka adım daha bekliyoruz. Otomotiv sektörünü ağır ticari, hafif ticari araçlar ve otomobiller olarak ayırırsak, bu gurubun Türkiye’de henüz bir otomobil yatırımı yok. Volkswagen’den de bu yatırım teşvikleriyle beraber bir otomobil yatırımı kararı beklediğimizi ifade etmem lazım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209