Cihangir İslam'dan AKP'li Usta'nın sözlerine tepki

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin insan hakları alanındaki karnesini çıkardı.

Cihangir İslam'dan AKP'li Usta'nın sözlerine tepki
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin insan hakları alanındaki karnesini çıkardı. İslam “Biz, Sayın Leyla Şahin Usta’yı öğrenciliğinden beri tanırız, sembol bir isimdir, başörtüsü, Türkiye’de başörtüsü yasakları ve bu konuda verilen insan hakları mücadelesi doğrultusunda sembol bir isim hâline gelmiştir ama açıklamasından görüyoruz ki bugün ne yazık ki - genelleme yapmıyorum ama- birçok başörtülünün davranışı gibi kendileri de bizlerde bir sükut-u hayale neden olmuştur” dedi.
113 ülke içerisinde 101’inci sıradayız
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin insan hakları alanındaki karnesini çıkardı. 

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, sadece 15 ve 16 Ocak tarihine ilişkin insan hakları ihlallerini de, Leyla Şahin Usta’nın, “İnsan hakları ihlali denince, somut, söylenebilecek bir iki tane olay bile gündeme getiremiyorlar” şeklindeki sözleri üzerine Cihangir İslam şöyle konuştu:
“Biz, Sayın Leyla Şahin Usta’yı öğrenciliğinden beri tanırız, sembol bir isimdir, başörtüsü, Türkiye’de başörtüsü yasakları ve bu konuda verilen insan hakları mücadelesi doğrultusunda sembol bir isim hâline gelmiştir ama açıklamasından görüyoruz ki bugün ne yazık ki - genelleme yapmıyorum ama- birçok başörtülünün davranışı gibi kendileri de bizlerde bir sükut-u hayale neden olmuştur."
Tam bir yanıltmaca
”Konuşmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2017 bilançosunu açıklayan İslam, “Bakın, en çok dava Romanya’da, 2’nci olarak Rusya’da, 3’üncü olarak Türkiye’de mevcut. Aslında Türkiye burada 1’inci sırayı almalıydı. Neden alamadı? KHK’yla atılan 140 bin insanın mahkemelere gidememesi bu rakamı değiştiriyor. Tam bir yanıltmaca”diye konuştu. 

Cihangir İslam, Dünya Adalet Projesi perspektifinde de, Türkiye hukukun üstünlüğü konusunda 113 ülke içerisinde 101’inci sırada olduğunu kaydetti.



Millî Gazete - TBMM Bürosu

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 12:46

Sivil Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209