DEVLET BAKANI DR. GYŐRI TİBOR; MACARİSTAN'DA CAZİP LOJİSTİK VE YATIRIM İMKANLARI VAR

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz Macaristan Milli Parlamentosunda Devlet Bakanı Dr.Tibor Győri'nin davetine kulak verdi.

DEVLET BAKANI DR. GYŐRI TİBOR; MACARİSTAN'DA  CAZİP LOJİSTİK VE YATIRIM İMKANLARI VAR
 Görüşmede emekli ağır ceza yargıcı, AB hukuk komisyonu üyesi, edebiyatçı, araştırmacı ve   Kaposvár Üniversitesi Hukuk hocası Dr.Csaba Ujkéry'de hazır bulundu.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede, Şahbaz'ı Parlamentodaki makam odası kapısında karşılayan Dr.Tibor Győri, ilişkilerimizi ve irtibatımızı geliştirerek sürdüreceğiz dedi.

Başbakan Viktor Orbán'ın 17 - 18 Aralık 2013 Türkiye ziyaretinin verimli geçtiğini, gelecekte bu ziyaretin iki dost ülke için meyvelerini vereceğine dikkat çekti.

 

Macaristan Türk Yatırımcısının Batı'ya açılan kapınızdır 

 

Devlet Bakanı Dr.Tibor Győri, son yıllardaki dost iki ülke arasındaki işbirliği adımlarını yakinen takip ediyoruz. Ticaretimizi artırmak için farklı ülkelerde HİTA vasıtasıyla ticaret evleri açıyoruz. İstanbul'da da HİTA ticaret ofisimiz bulunuyor. 6 Nisan 2014'deki Macaristan Genel seçimlerinden sonra yeni projeleri gündeme getireceğiz. Dış ticaretimizi, ekonomi ve iç ticaretimizi kurumsal olarak tek elde toplayacağız. 2010 Yılındaki genel seçimlerde parti programında ''doğuya açılım projesi'' ile halkımızın önüne çıktık. Uygulamalarımızda çok da başarılı olduk.

18 Aralık 2013'de Ankara'da Yüksek Stratejik İşbirliği anlaşması imzalanması iki dost ülke arasındaki işbirliğinin çok  daha güçlü hale geldiğini göstermektedir. Bütün dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye'nin son yıllarda hızlı geliştiğini yakinen takip ediyoruz. Güçlü demokrasisi, dinamik ekonomisi ve etkin, vizyoner diplomasisi olan yeni, büyük Türkiye'nin ayak izlerini Budapeşte'den hissediyoruz. Macaristan'a işadamları için vize kolaylığı konusunda çalışmalarımız başladı, sürüyor. Macaristan'ın sahip olduğu lojistik avantajlar, önemli bir potansiyeldir. Cazip lojistik ve yatırım imkanları var. Son yıllarda başarılı Türk lojistik yatırımlarını Macaristan'da görmekten memnun oluyoruz. THY’nin kalitesini ve dünyadaki başarılarını takdir ediyoruz. Macaristan Türk yatırımcısının Batı'ya açılan kapınızdır dedi.


Birlikteliğimiz ve dostluğumuz daha da pekişecekdir.

 

TÜMİŞAD Başkanı ve Fahri Konsolos Şahbaz ise; Macaristan Milli Parlamentosundaki bu davete icabet etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı.

 Dost iki ülke arasındaki her alanda dayanışma önümüzü daha güçlü ve farklı bir şekilde açacaktır. Sizlerin göstermiş olduğu bu fedakarlıklarla ilişkilerimiz güçlenecek. Ayrıca birlikteliğimiz ve dostluğumuz daha da pekişecekdir. 

Türkiye'deki güven ortamı ve istikrar sayesinde, yatırımcılar için cazip ülke haline gelmiştir. İnanç ve güvenin yansıması olarak Türkiye son 11 yılda 150 milyar dolar yabancı yatırım çekti. Dünyanın 237 farklı ülkesine 20 binden fazla çeşit kaliteli Türk malı ihraç ediyoruz. Özellikle Almanya'daki işadamlarımızın varlığı ile Avrupa'daki Türk işadamlarına ait işletmelerin sayısı 140 bini aşmıştır. Bu işletmelerde yaklaşık 640 bin kişiye istihdam sağlanmakta ve yıllık ciroları ise 50 milyar Euro'yu aşmıştır.

Macaristan ile 2011 Yılında dış ticaretimiz 2 milyar doları geçmişti. Umut ediyoruz ki, iki Başbakanın Macaristan ziyaretlerinde koymuş oldukları 5 milyar dolar dış ticaret hacmini hep birlikte gayretlerimizle yakalayacağız. Bu irade her iki ülke müteşebbisinde de vardır. İşbirliği potansiyelimizi üçüncü ülkelerde de kullanmalıyız. Türkiye olarak yurt dışı müteahhitlik sektöründe son 30 yılda 96 ülkede 247 milyar dolar değerinde 7000 proje üstlendik. Müteahhitlerimiz Afrika, Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu pazarlarındaki büyük ölçekli projeleriyle dünyanın en önemli şirketleri konumuna geldiler. 

Son yıllarda TİKA'nın Macaristan'daki birçok tarihi eserin renovasyonu ve restorasyonunun yapılması sonucu Türkiye'den gelen turist sayısında da artış olacaktır dedi. Görüşme sonrasında Devlet Bakanı Dr.Tibor Győri'ye günün anısına Türk Macar Dostluk Desneği'nin bastırmış olduğu 

Prof.Dr. Hóvári János, Csorba György'nin kaleme aldığı ''Macar Generalleri Osmanlı Hizmetinde - Guyon Richárd ve Kmety György'' kitabı ve bir plaket takdim edildi.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 05 şubat 2013 tarihindeki ziyaretinde, 1885 - 1904 yıllarında Gotik stilde inşa edilmiş Avrupa'nın en eski idari yapılarından birisi olan Macaristan Parlamentosunu şöyle tanımlamıştı: ''Sadece şu çatısı altında bulunduğumuz bina bile görülmeye değerdir. Ben inanıyorum ki değerli mevkidaşım Orban burada çok farklı bir heyecanla, çok farklı bir hizmeti verme imkânını yakalamaktadır. 

Şahbaz ve Ujkéry Parlamento Binası ve Protokol Sorumlusu Fidesz milletvekili Dr.Mátrai Márta'yı makamında ziyaret ederek parlamentodan ayrıldı. 

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 04:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209