Çağlayan'ın çağrısına TÜSİAD duyarsız kalmadı

Çağlayan'ın duyarlılık çağrısına TÜSİAD kayıtsız kalmadı. S&P Türkiye ile ilgili not kararı için 'Türk yatırımcısının beklentisini bozmayacak' denildi.

Çağlayan'ın çağrısına TÜSİAD duyarsız kalmadı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, S&P'nin not kararını değerlendirirken, ''Türkiye, yatırım ortamı ile ilgili reform ajandasına kararlılıkla devam ettiği müddetçe, bu tür gelişmeler yatırımcının Türk ekonomisine ilişkin beklenti ve algısını kolayca bozamayacaktır'' dedi.

Boyner, soruları yanıtlarken, Türkiye'nin kredi derecelendirme notu ile ilgili gelişmeleri yeni finansal düzen çerçevesinde değerlendirmek gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

''Türk iş dünyası da dahil olmak üzere, küresel yatırımcılar ve iş dünyası giderek bu tür not gelişmelerini daha az dikkate alır hale geldiler. Ayrıca, analizlerinin güncel ve doğru verilere dayalı olduğu yönünde kaygılar oluşmaya başladığını görüyoruz.

Bu ve benzeri nedenlerden dolayı, hükümetlerin bile artık kredi derecelendirme kuruluşlarını inceleme altına alma isteği duydukları bir dönemdeyiz. Zaten gerek kriz dönemindeki gerekse kriz sonrasında ortaya koydukları performans ve sicilleri de hepimizce malum.

Ayrıca şunu da ifade etmekte fayda var; Piyasaların risk algısında kredi derecelendirme kuruluşlarının etkisi oldukça kısıtlı olmaya başladı. Piyasalar ve yatırımcılar daha dinamik verilerle hareket ediyor. Örneğin, CDS fiyatlamaları (kredi temerrüt swap primleri), risk algısı açısından şu günlerde daha çok önem taşıyor ve bu gösterge itibarıyla baktığımızda, küresel piyasalar son gelişmeye pek de duyarlılık göstermiş değil.

Dolayısıyla, TÜSİAD olarak şunu vurgulamakta fayda görüyoruz; Türkiye, yatırım ortamı ile ilgili reform ajandasına kararlılıkla devam ettiği müddetçe bu tür gelişmeler yatırımcının Türk ekonomisine ilişkin beklenti ve algısını kolayca bozamayacaktır.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209