Her Yıl 5 Milyon Kişi Sigaradan Hayatını Kaybediyor

Son 20 yılda insan ömrünün 10 yıl uzadığını söyleyen Dr. Mustafa Aydın, "Sigara tüketiminin azaltılamaması halinde 2020 yılında, ülkemize 550 bin kişi, dünyada 5 milyon kişi sigaranın neden olduğu hastalıklardan ölecek. Bu rakam çok büyük bir rakam. Sigara bir kitlesel ölüm nedeni" dedi.

Her Yıl 5 Milyon Kişi Sigaradan Hayatını Kaybediyor

 Türkiye'de son yıllarda uygulanan politikalar sayesinde sigara tüketiminin yüzde 12 oranında azaldığına dikkatleri çeken Dr. Mustafa Aydın,"Sigara içen kişi kendi iradesi ile bundan vazgeçebilirse de bu oranın yüzde 10 olduğu bilinmektedir. Sigara bırakmak isteyen tüm bağımlılar profesyonel destek almalıdırlar. Günde 15 ya da daha fazla sigara içenler ve günün ilk yarım saati içinde sigara içme ihtiyacı hissedenlere etkinliği kanıtlanmış tıbbi tedavi yöntemlerini önermekteyiz" dedi. Her Yıl 5 Milyon Kişi Sigaradan Hayatını Kaybediyor başlıklı ve Universal Alman Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Yaman, "Sigara günümüzde kitlesel ölüm nedenidir. 20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Keza 9 Şubat ve 31 Mayıs"ta da benzer içeriklerde dünya çapında sigara bağımlılığına karşı bilinç özetli haberi okudunuz.

 

22 Nisan 1999 tarihinde kurulan (TSSD)Türkiye Sigarayla Savaş Derneği, ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Dernek ülkemizde son on yılda yapılan kamuoyu araştırmalarında, sosyal olaylara sahip çıkmasıyla örnek teşkil eden, ilk üç sivil toplum kuruluşu arasında yer almakta ve insanlığın, sigaranın sebep olduğu ölümcül hastalıklardan kurtulması için, ciddi bir mücadeleye öncülük etmektedir. İl Tütün Kurulu’nun da üyesi olan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği, ayrıca, tütün ve tütün ürünlerinin kamuoyuna ve özellikle de gençlere verdiği zararlar konusunda çalışmalar yaparak sigarayla savaş konusunda mücadele vermektedir.

 

Her yıl olduğu gibi “20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü” kapsamında (TSSD)Türkiye Sigarayla Savaş Derneği önemli etkinliklere imza atarak çalışmalarını sürdürüyor. Dünyada ve ülkemizde sigarayı bırakma konusunda araştırma ve projeler yürüten TSSD, Dünya sigarayı bırakma günü etkinliği olarak  “2 Aralık 2012 Pazar günü saat 10.15’de Taksim Galatasaray Lisesi önünden başlayacak bir yürüyüş düzenliyor. Sigarayı bırakma konusunda tüm destekçilerin davetli olduğu yürüyüşe TSSD Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Vali Yardımcısı Sn. Kazım TEKİN ve İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sn. Mecit ALEMDAR, TSSD dernek üyeleri, Küçükçekmece Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İstanbul Aydın Üniversitesi Milli Sporcuları katılacak. Tüm halkımızın davetli olduğu yürüyüş de siz değerli basın mensuplarımızı da aramızda görmek bizleri onurlandıracaktır.

 

 

PROGRAM

 

Tarih                                                    :  02.12.2012

Yürüyüş Başlangıç Yeri                 : Taksim Galatasaray Lisesi

Saat                                                      : 10.15

 

 

 

  cid:image001.jpg@01CC5CD4.67459FA0  Öğr.Gör. Sinem UĞURLU

                           Basın Danışmanı                         

                           Kurumsal İletişim Departmanı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

Florya Kampüsü Beşyol Mah. İnönü Cad.40

Sefaköy 34295 İstanbul

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209