Mali'de ordu ile militanlar çatıştı

Mali'nin kuzeyinde, Mali ordusu ile Tuareg militanları arasında bugün çatışma çıktığı, bunun Tuareg askerlerinin Libya'dan dönmelerinden bu yana çıkan ilk çatışma olduğu bildirildi.

Mali'de ordu ile militanlar çatıştı

Bölgedeki bir sivil toplum kuruluşunun yetkilisi, çatışmaların Nijer sınırı yakınlarında yer alan Menaka kenti civarında sabah saatlerinde çıktığını, militanların telefon hatlarını kesmesi yüzünden bölgeden gelen bilgileri doğrulatmakta zorlandıklarını belirtti.

Her iki tarafın da kentin kontrolünü ele geçirmek için çatıştığı, bazılarının militanların kente girdiğini söylediği, bazılarının da bu bilgiyi yalanladığı, durumun belirsiz olduğu kaydedildi.

Menaka kentinde oturan bir kişi, militanların kentte olmadıklarını, bu kişilerin uzaktan ateş ettiğini, ordunun da buna karşılık verdiğini, kentte kimsenin kalmadığını anlattı.

Malili güvenlik kaynakları, kentteki askeri kampa takviye birlikler gönderildiğini belirtti.

Mali ordusu geçen hafta ülkenin kuzeyindeki askeri varlığını güçlendirmişti.

Libya'dan ağır silahlı yüzlerce Tuareg askeri ülkeye geri dönmüştü. Bunlardan bazıları Mali hükümeti tarafından sunulan barış sürecine entegre olmuş, diğerleri ise dağlara çekilmişti.

Göçebe bir topluluk olan Tuareglerin nüfusunun 1,5 milyon dolayında olduğu tahmin ediliyor. Tuaregler, Nijer, Mali, Cezayir, Libya ve Burkina Faso'da yaşıyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209