İşte Batı'nın adaleti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, peçeye yasak getiren ırkçı Fransa’nın ‘ihlali olmadığını’ hükmetti. Bu karar ırkçılık ve İslâm düşmanlığının giderek arttığı tüm Avrupa kıtasında emsal oluşturacak.

İşte Batı'nın adaleti!
 Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Fransa’da peçe kullanılmasına getirilen yasakla ilgili görülen davada, Fransa’nın güya Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin “hiçbir maddesini ihlal etmediği” (!) yönünde karar aldığını açıkladı. Paris’te yaşayan, Pakistan kökenli olduğu belirtilen ve ismi açıklanmayan 23 yaşındaki kadın, getirilen yasakla “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ayırımcılığın yasaklanması, aile ve özel yaşama saygı, ibadet özgürlüğüne saygı ile ilgili maddelerinin ihlal edildiği” için mahkemeye başvurmuştu.

AİHM’nin ilgili dairesi, 28 Mayıs 2013’te davanın güya karışık ve zor olması nedeniyle başvurunun Büyük Daire tarafından ele alınmasını kararlaştırmıştı.

Fransa’da 11 Ekim 2010’da yürürlüğe giren yasa, kamuya açık yerlerde yüzü kapalı giysilerle dolaşılmasına “güvenlik gerekçesiyle” yasak getiriyor. Yasanının onaylanmasından önce kamuoyunda yoğun tartışmalar yaşanmıştı. AİHM’in kararı, tüm Avrupa kıtası için emsal oluşturacak.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 01:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209