Bahçeli'nin ziyareti fanatikleri öfkelendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, bugün Balkanlar ziyaretinin ilk durağı Yunanistan’ı ziyaret edecek. Marjinal ve aşırı milliyetçi internet siteleri ve gruplar, bugün ve yarın Batı Trakya’da temaslarda bulunacak Bahçeli’yi hedef alan hakaret ve tehdit mesajları gönderdi.

Bahçeli'nin ziyareti fanatikleri öfkelendirdi

 Bahçeli, 27 Haziran - 02 Temmuz 2012 tarihleri arasında Yunanistan, Makedonya, Kosova ve Bulgaristan’da bölge halkı ile bir araya gelecek. MHP lideri Bahçeli’nin bugün başlayan Batı Trakya ziyaretine 15 kişilik bir heyetin eşlik ettiği öğrenilirken, gezi, Yunan aşırı milliyetçi gruplarını kızdırdı.


MHP Genel Başkanı’nın hedef alınan haberler internete düşerken, Bahçeli, Edirne’den karayolu ile yaklaşık 10 yıl Osmanlı İmparatorluğu’na geçici başkentlik yapan Meriç İli Dimetoka şehrine hareket edecek. Bahçeli, saat 11.30 sularında Büyük Derbent köyüne geçecek. MHP heyeti, 700 kişilik nüfusuyla Dedeağaç İli’ne bağlı en büyük Müslüman Türk azınlık köyü olan Büyük Derbent’te hem kahve içecek hem de halkla sohbet edecek.

Aşırı sağcı siteler, Bahçeli’nin programını yayınlayarak protesto eyleminde bulunmak için yandaşlarını Büyük Derbent’e toplanmaya çağırdı. Ziyaret sırasından herhangi bir gerginlik yaşanmaması için Yunan polisinin aşırı gruplara göz açtırması beklenmiyor.

Fanatik grupların internette yayınladıkları yazılarda, “Bozkurtların Lideri-İsaak’ın katilleri Yunan Devleti’nin izniyle bugün Trakya’da!”, “Trakya’da çok kan akacak!”, “Trakya’nın bütün aşırı uç halkı, kendisini yakıştığı şekilde balta-barut ve ateşle karşılayacaktır.” şeklinde ağır hakaret içeren tehdit ifadelerine yer verildi.

Meriç İli’nde Dimetoka ve Büyük Derbent’in ardından Gümülcine bölgesine geçecek olan Bahçeli, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki defa ziyaret ettiği Kozlukebir köyünü ziyaret edecek.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret edecek Bahçeli, şehir turu yapacak. Bahçeli’nin azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya gelmesi bekleniyor. İskeçe ilinde de temaslarda bulounacak MHP lideri, yarın da Kavala ve Selanik ziyaretinin ardından Yunanistan gezisini tamamlayacak. Haber Arama Sonuçları

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209