ZEYTİNBURNU'NDA 20 BİN KİŞİ CUMHURİYET İÇİN TOPLANDI

ZEYTİNBURNU MEYDANI’NI HINCA HINÇ DOLDURAN ON BİNLERCE KİŞİ, CUMHURİYET BAYRAMI’NI BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLADI

ZEYTİNBURNU'NDA 20 BİN KİŞİ CUMHURİYET İÇİN TOPLANDI
 Zeytinburnu’nda 20 bin kişi Cumhuriyet için toplandı. Meydanı hınca hınç dolduran coşkulu kalabalık, Mustafa Ceceli’nin konseri ile Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya yaşadı.

Demografik yapısı ile adeta küçük bir Türkiye olan Zeytinburnu, Cumhuriyet’in 89. yıldönümü kutlamaları kapmasında büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Zeytinburnu Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalarda doğudan batıya, kuzeyden güneye, Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar Türk dünyasının tüm renkleri, Zeytinburnu Meydanı’nı hınca hınç doldurdu. Kutlamalar için çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olası bir taşkınlığın önüne geçmek için alanda adeta kuş uçurtmadı. Şüpheli görülen herkes, üzeri tek tek aranarak alana alındı.

Taklitleri ile ünlenen komedyen Yavuz Seçkin’in sunuculuğunu yaptığı gecede, çıkardığı albümleri, farklı yorumları, hepsinden önemlisi de mütevazı kişiliği ile gönüllerde taht kuran genç popçu Mustafa Ceceli, bu kez Cumhuriyet için söyledi. Ceceli’ye Türk’ü Kürt’ü, Laz’ı Çerkez’i, Kazakistanlısı Özbekistanlısı on binlerce Zeytinburnulu hep bir ağızdan eşlik etti. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gecede İstiklal Marşı büyük bir coşku ile söylenirken, meydan “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları ile inledi. Ceceli’nin yaklaşık 2 saat sahnede kaldığı gecede bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 2013 yılındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Zeytinburnu Meydanı’nda 50 bine yakın kişiyi toplayacaklarını söyledi. Başkan Aydın “Marmaray’ın tamamlanması ile Üsküdar’dan, Kadıköy’den, Ümraniye’den Anadolu yakasının dört bir yanından gençler 20 dakika içinde Zeytinburnu Meydanı’nda olacak. Bu meydan demokrasi meydanı olacak” dedi.
Bu arada Mustafa Ceceli’nin orkestrasındaki davulcusunun zeytin bidonu, kova, tencere, kapak gibi eşyaları birleştirerek oluşturuduğu davulu büyük ilgi gördü.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209