YÜZLERCE FATİHLİ TARİHİ ÇUKURBOSTAN’DA ORUÇ AÇTI

Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede kurulan Fatih Belediyesi iftar sofraları, bu kez ilçenin en büyük nefes bahçesi ve yaşam alanı olan Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’nda kuruldu.

YÜZLERCE FATİHLİ TARİHİ ÇUKURBOSTAN’DA ORUÇ AÇTI
 Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde, 24 bin metrekare alanda kurulan iftar sofrasında yüzlerce Fatihli, su ve kuş sesleri altında oruç açtı. Vatandaşlar, iftardan saatler önce şehrin merkezinde adeta doğa harikası olan parktaki masalarda yerini aldı. İftar yemeği öncesi, Tasavvuf  Müziği’nin seçkin eserleri Emre Ermiş tarafından seslendirildi.


BAŞKAN DEMİR: 6 BİN KİŞİLİK AİLEMİZLE ORUÇ AÇTIK

Ramazan’ın ilk gününden beri orucunu sokak iftarlarında Fatihliler’le açan Başkan Demir de iftara katıldı. İftar öncesi alana gelen Demir, masaları tek tek dolaşarak, iftara katılanlarla sohbet etti, vatandaşların isteklerini dinledi. Çocuklarıyla birlikte iftar yemeğine katılan Fatihliler belediye başkanlarıyla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı, dualar edildi.  Demir, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Ramazan ayının iyiliği, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı ve bereketi arttırdığını belirterek, her akşam farklı mahallelerde kurulan iftar sofralarının bereketine ve önemine değindi. İlk kez 2005 yılında, Fatih Belediyesi tarafından Yedikule Gençağa Caddesi’nin yayalaştırılması sırasında başlatılan sokak iftarlarının vazgeçilmez bir gelenek haline geldiğini söyleyen Demir, “Bu akşam, burada 6 bin kişilik ailemizle birlikte orucumuzu açtık, dualarımızı yaptık. Aynı sofra etrafında, yemeğimizi, muhabbetimizi ve sevgimizi paylaşma imkanı bulduk. Bu sofralarımızı her akşam farklı bir mahallede kuruyoruz. Sokak iftarlarımızı bu yılda tüm Fatih’e yaydık. Bu akşam burada yaşadığımız mutluluğu her akşam yeniden yaşıyoruz. Bütün bunlardan dolayı çok şükrediyorum” dedi. 

Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’ndaki iftar programı Prof. Dr.Nihat Hatipoğlu’nun “Gönül Sohbetleri” ile sona erdi. 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209