YAŞLILARA MANGAL ZİYAFETİ

Esenler’de yaşayan yardıma muhtaç, kimi kimsesi olmayan yaşlılara her zaman destek olan Esenler Belediyesi, yaşlılara özel mangal şenliği organize etti.

YAŞLILARA MANGAL ZİYAFETİ
 Esenler Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçedeki yaşlı ve kimi kimsesi olmayanlar için mangal şenliği düzenledi. Kemer Mahallesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bahçesinde gerçekleşen şenliğe;  Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Belediye Birim Müdürleri ile çok sayıda yaşlı katıldı. Hep birlikte şenlik alanında hoşça vakit geçiren yaşlılar, şehrin gürültülü ortamından uzakta doğayla iç içe olmanın huzurunu yaşadılar. Ağaçların altına kurulan masalarda mangal ziyafeti yapan yaşlılar, birbirleriyle bol bol sohbet ederek eğlendiler.  Püfür püfür esen rüzgarla birlikte adeta piknik keyfi yaşayan yaşlılar, kendileri için mangalda pişirilen etleri iştahla yediler. Yemekte tek tek masaları gezerek yaşlılarla ilgilenen ve onlara kırmızı karanfiller hediye Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, “Yaşlılarımız bugünlere gelmemizdeki en önemli etken. Bizlerde emeği olan ve minnet borcumuzu asla ödeyemeyeceğimiz büyüklerimizin elbette her zaman yanında olacağız. Onlar bizim başımızın tacı” dedi. Yaz ayı boyunca yaşlılara yönelik etkinliklere devam edeceklerini belirten Hamza,  yaşlıların huzurlu ve mutlu bir hayat sürmeleri için çalıştıklarını ve düzenledikleri programlarla yaşlıları neşelendirmeye çalıştıklarını söyledi. 

Esenler Belediyesi olarak yaşlılara hizmet vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını anlatan Özcan Hamza, “Onların huzurlu ve neşeli olması bizi de mutlu ediyor. Onları her vesileyle ziyaret edip hayır dualarını alıyoruz.  Yaşlılarımıza sahip çıkmalıyız. Biz Esenler Belediyesi olarak, üstümüze düşen görevi yerine getirme gayreti içindeyiz'' dedi.  “Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir” diyen Hamza, “Onlar dünle bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en kıymetli varlıklarımızdır” diye konuştu.

Yaşlılar, mangal şenliğinden çok memnun kaldıklarını dile getirdiler.  Bu tür aktivitelerin hayatlarının sonbaharında kendilerine mutluluk ve yaşama sevinci kattığını belirten yaşlılar, Esenler Belediyesi’ne de çok teşekkür ettiler. Keyifli geçen günün sonunda yaşlılar, Esenler Belediyesi’nin servis araçlarıyla evlerine bırakıldılar. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209