Veda Ateşi İle Uğurlandılar

Sultangazi Belediyesi “Batıdan Doğuya İzci Kardeşliği” sloganıyla Edirne, Diyarbakır ve Sultangazi’den 150 öğrenciyi Mimar Sinan Kent Ormanı İzci Kampı’nda ağırladı.

 Veda Ateşi İle Uğurlandılar
 Veda Ateşi İle Uğurlandılar

Sultangazi Belediyesi  “Batıdan Doğuya İzci Kardeşliği” sloganıyla Edirne, Diyarbakır ve Sultangazi’den 150 öğrenciyi Mimar Sinan Kent Ormanı İzci Kampı’nda ağırladı. İzci faaliyetlerinin yanı sıra İstanbul’un tarihi mekanlarına ziyaretler yapan ve Boğaz Turuna katılan öğrenciler, yeni dostluklar kurmanın da mutluğunu yaşadı.  Aralarında ilk defa İstanbul’u ve denizi görenlerin de bulunduğu öğrenciler, bir hafta süren eğitimlerinin sonunda, İzci kampı Veda ateşi etrafında barış ve kardeşlik mesajları içeren gösterilerinin ardından memleketlerine uğurlandı.

Edirne, Diyarbakır ve Sultangazi’den öğrenciler  “Batıdan Doğuya İzci Kardeşliği” sloganıyla Mimar Sinan Kent Ormanı İzci Kampında ağırlandı.  Sultangazi Belediyesi’nin konuğu olan izciler, bir haftanın sonunda izci  kamp ateşi etrafında bir araya gelerek öğrendiklerini sergiledi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, izci eğitmenleri ile izci velilerinin de katıldığı veda programında,  barış, kardeşlik ve dostluk mesajları veren öğrenciler arkadaşlarına veda etmenin hüznü içerisinde memleketlerine uğurlandı. 

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bir hafta boyunca İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarına geziler de düzenleyerek öğrencilerin farklı bir deneyim yaşamasını sağladıklarını söyledi.  İzciliğin fiziksel ve zihinsel gelişime katkı sağladığını kaydeden Başkan Altunay, “Doğayla iç içe geçirdiğiniz izcilik deneyimiyle kendinizi geliştirme ve İstanbul’u gezerek tanıma fırsatı buldunuz. Aranızda ilk defa deniz görmenin mutluluğunu yaşayanlar da vardı. Bu imkanı yaşatmaktan, sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duydum” dedi.

İzcilerin tek başına ayakta kalmaya çalışarak özgüven tazelediklerini ifade eden Başkan Altunay, “Bütün işlerinizi ailenizden uzakta yapmanın kazandırdığı becerileri birbirinizle paylaştınız. Yurdun farklı bölgelerinden edindiğiniz arkadaşlıklar ve dostlukları da yarınlara taşıyarak anılarınızda güzel bir hatıra bırakacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Diyarbakır, Edirne ve Sultangazi’den 150 öğrencinin katıldığı İzcilik Kampı’nda, bir hafta eğitim alan izcilere ayrıca Panorama 1453, Fatih Cami ile Süleymaniye Cami gezdirildi. Boğaz turuna da katılan izciler İstanbul’u tanımanın sevincini yaşadı. Kamp Ateşi etrafında şarkılar söyleyerek eğlenen izciler, tiyatro gösterileriyle de izleyenleri büyüledi. Gece sonunda hep bir ağızdan yaptıkları izci yemini ile kampa veda eden izciler, arkadaşlarından ayrılacak olmanın burukluğu ve heyecan dolu bir hafta geçirmenin mutluluğu içerisinde memleketlerine döndüler.  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209