Teknolojiyle Fark Oluşturan Belediyeler

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012’de mobil uygulamalarıyla göz dolduran belediyeler damga vurdu.

Teknolojiyle Fark Oluşturan Belediyeler
 Zirve çerçevesinde düzenlenen ‘Teknolojiyle Fark yaratan Belediyeler’ paneli gerçekleştirildi. Panele Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Güler, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman katıldı. Panelin moderatörlüğünü Tukcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Müdürü Selcen Kocabaş yaptı.

 

Panelde konuşan Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler daha önce birçok kez ödüle layık görülen Kent Bilgi sistemleri, FatihAR ve Coğrafi Bilgi Sistemleri hakkında bilgiler verdi. Güler, Kent Bilgi Sistemini kısaca bölgedeki varlıkların niteliklerini, üst- alt doku ve yapısını, akıllı haritalarını, sosyo- ekonomik durumlarını tanımlayan tüm bu verilere ait sayısal ve sözel bilgilerin; belediye uygulamaları için birbirleriyle ilişkilendirilmesidir’ diye özetleyerek, bu yapının sürekli güncellenen bir sisteme dönüşmesi, yönetim, denetim ve yönlendirme mekanizmalarının daha hızlı, verimli, güvenilir, zamanında, ekonomik ve etkin işlemesi  için, bilgi toplama, sunma ve hizmet üretmede tam koordinasyonun sağlanması anlamına geldiğini ifade etti.

 

Yerel Yönetimlerde ilk kez Fatih belediyesinin uyguladığı artırılmış Gerçeklik projesi FatihAR projesi hakkında da bilgi veren Güler, ‘mobil cihazınızın kamerasını kullanarak, çevrenize göz attığınızda etrafınızdaki mekânsal objelere ait (binalar, önemli yerler, tarihi yapılar) etkileşimli bilgiler (metin, resim, ses, video vb.) almanızı sağlayan bir teknolojidir’’ dedi. Başkan Yardımcısı Adnan Güler’in panele katılan diğer belediye başkanları da kendi belediyelerinin uygulamalarından bahsettiler.

 

 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209