Sarıgül, “Hedefimiz %100 Biyolojik Arıtmaya Geçmek”

Sarıgül, Yenikapı Atıksu Arıtma Tesisleri’nde Açıklamalarda Bulundu: “Hedefimiz %100 Biyolojik Arıtmaya Geçmek”

Sarıgül,  “Hedefimiz %100 Biyolojik Arıtmaya Geçmek”
 CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İSKİ Yenikapı Atıksu Arıtma Su Tesisleri’ni ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sarıgül, İSKİ Yenikapı Atıksu Arıtma Tesisleri’nde Marmara Denizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Derin Orhon ile birlikte Marmara Denizi’nin temizlik durumunu değerlendiren Sarıgül, %100 biyolojik arıtmanın yapılması gerektiğini belirtti.

Mustafa Sarıgül yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Her gün yaklaşık 3 milyon metreküp atıksu denize veriliyor. Bu 3 milyon metreküp atıksuyun %72’si ne yazık ki arıtılmadan Marmara Denizi ile buluşuyor. Sadece Yenikapı ve Kadıköy’den 1 milyon metreküp atıksu arıtılmadan denize veriliyor. İSKİ raporları bizi doğruluyor. Sadece 9 noktaya baktığımız zaman 9 noktada ön artıma veriliyor. Ön artıma sadece süzgeçtir. Bu süzgeç kaba pislikleri tutuyor. Kirli su arıtılmadan Marmara Denizi’ni yok ediyor. 30 Mart’tan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak %100 biyolojik arıtmaya geçmek durumundayız. %100 biyolojik artıma konusunda kararlıyız. İstanbul’un 3 yanı denizle çevrili; ama benim yurttaşlarım istediği gibi denize giremiyorlar. Çünkü milyon metreküp su arıtılmadan denize akıtılıyor. Deniz suyunun arıtılması, kullanılması gerekiyor. Bu konuda yoğun çalışmalarımız var”.

Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamanın ardından tesisi gezerek, İSKİ yetkililerinden bilgi aldı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209