MUAY THAI ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 3. Balkan Açık Muay Thai Çocuklar Şampiyonası startını verdi. Toplam 11 ülkeden 200 sporcunun mücadele ettiği turnuvanın kupa ve madalya töreni ise; 2 Aralık Pazar günü gerçekleşecek.

MUAY THAI ŞAMPİYONASI BAŞLADI

 Bulgaristan’ın Varna şehrinde ilki gerçekleştirilen Muay Thai Çocuklar Balkan Şampiyonası’nın üçüncüsü Esenler Belediyesi Kemer Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleşen şampiyonanın açılış törenine; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilçe genelindeki okullarda eğitim gören öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından başlayan programda Esenler Rumeliler Derneği Folklor Ekibi, Balkan yöresine özgü oyunlar oynadı. Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Mısır, Danimarka, Kamerun, Belçika ve Ukrayna olmak üzere toplam 11 ülkeden 200 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış programında konuşan Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, organizasyona ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve ekibine teşekkür etti. Tayland sporu olarak bilinen Muay Thai hakkında bilgi veren Durna, Muay Thai sporunun köklü bir geçmişi olduğunu ve özelikle son dönemlerde dünyada hızla geliştiğini belirtti. Dünyada müzik eşliğinde yapılan spor dallarından birinin Muay Thai olduğunu söyleyen Durna, özellikle gençlere bu sporla uğraşmaları konusunda tavsiyeler verdi.


İDDİALI OLMAYAN İNSAN BAŞARILI OLAMAZ


Durna’nın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; uluslar arası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Esenler için mutluluk ve haz verici bir organizasyon olduğunu söyledi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Göksu, hangi spor dalı olursa olsun sporun insan hayatını güzelleştirdiğini söyledi. Hayatta iddialı olmayan bir insanın başarılı olma şansının olmayacağını belirten  Göksu, konuşmasına ilçede sporla ilgili yaptıkları çalışmaları anlatarak devam etti. Spor altyapısıyla ilgili eksiklikleri gidermeye ve hangi alanda spor yapmak isteyen varsa ona sporun kapılarını açmayı istediklerini vurguladı.

Göksu’dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da salona girdiğinde fevkalade bir güzelliği gördüğünü belirterek duygu ve düşüncelerini ifade etti. Madenoğlu, “Belediyelerin sadece belediye hizmetleri değil; sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da yaptığı faaliyetler, hepimizin göğsünü kabartmaktadır” dedi.


BELEDİYEDEN SPORCULARA HEDİYE

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya günün anısına bir plaket takdim etti. Başkan Göksu da şampiyonaya katılan her ülkenin sporcularına hediyeler verdikten sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte gong çalarak şampiyonayı başlattı.

3. Balkan Açık Muay Thai Çocuklar Şampiyonası 2 Aralık 2012 tarihinde yapılacak final maçlarından sonra kupa ve madalyaların verilmesiyle sona erecek.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209