Mamaklı Öğrenciler Ailelerini Eğitecek

Çevreye ve doğaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Mamak Belediyesi, ailelere doğru mesaj ulaştırmak için bu kez farklı bir projeye imza atıyor.

Mamaklı Öğrenciler Ailelerini Eğitecek
Mamaklı Öğrenciler Ailelerini Eğitecek

  

Çevreye ve doğaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Mamak Belediyesi, ailelere doğru mesaj ulaştırmak için bu kez farklı bir projeye imza atıyor. Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin muhatabı ilkokul 4. sınıf öğrencileri, hedefi ise aileler ve gelecek nesilleri eğitmek. Çöpün kaynağında en doğru şekilde ayrıştırılması ve çevreye yönelik duyarlılığın daha da arttırılmasını hedefleyen Mamak Belediyesi 4. sınıf öğrencilerini, eski Mamak çöplüğü olan Katı Atık Depolama Alanı’na götürüyor. Öğrencilere yönelik hazırlanan küçük bir sunumla çöpleri doğru şekilde ayrıştırarak toplamanın ekonomiye olan katkısı, evlerde ve yaşam alanlarında oluşan çöplerin nasıl ayrıştırılacağı anlatılıyor. Düzenlenen seminerde öğrencilere burada öğrendiklerini ailelerine aktarmasının ne kadar önemli olduğu da anlatılıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çevre konusunda bilinçli bir kamuoyu oluşturmak için çok yönlü çalışmak gerekiyor. Bunun için en etkili yol sahada yapılan çalışmalarla gelecek nesilleri eğitmektir” dedi.

 

Her Birim Ayrı Ayrı Tanıtılıyor

Katı Atık Depolama Alanı’na götürülen Mamaklı öğrencilere alanda bulunan bütün birimler ayrı ayrı gezdirilerek tanıtılıyor. Uzmanlar tarafından yapılan sunumlarla öğrenciler adeta çöpün macerasına tanık oluyor. Alan içerisinde bulunan ayrıştırma, gaz depolama ve elektrik üretim gibi birimleri birebir gören öğrenciler bilinçleniyor. Katı Atık Depolama Alanı’nda bulunan serayı gezen öğrenciler burada yetiştirilen domateslerin de tadına bakıyor.  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209