Kartal Belediyesi Engelleri Kaldırıyor

Kartal Belediyesi engelli vatandaşların yaşam ve sosyal alanlarını genişletmeye yönelik bir dizi çalışmayı hayata geçirdi.

Kartal Belediyesi Engelleri Kaldırıyor
 Sosyal belediyecilik gereği ayrımcılık karşıtı ve engelli haklarının iyileştirilmesi yönünde birçok projeyi faaliyete geçiren Kartal Belediyesi, kurumsal olarak Engelliler Koordinasyon Birimi öncülüğünde hız kesmeden çalışmalarında devam ediyor. “Engelsiz Kartal İçin Evinizdeyiz” projesi kapsamında ilçede yaşayan engelli vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederek, gereksinimlerini yerinde belirliyor ve karşılıyor. Yine “Kartal’da Gelecek İçin Engel Yok” projesi kapsamında toplanan plastik kapaklarla 35 adet tekerlekli sandalyeyi engelli yurttaşa ulaştırarak engellilerin sosyal yaşama erişimini kolaylaştırıyor.

Görme engellilere özel internet sitesi

Kartal Belediyesi, kurumsal sitesi üzerinden şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı gereği bir çok çalışmayı Kartal kamuoyuyla paylaşıyor. Görme engeli olan vatandaşların da kurumsal siteye erişiminin sağlanmasına yönelik //ge.kartal.bel.tr/ adresi üzerinden “Ekran okuma programı” ile Kartal Belediyesi’nin kurumsal sitesi ziyaret edilebiliyor.
Yine engelliler için bilgiye erişimin önündeki engelleri bir bir kaldıran Kartal Belediyesi, Engelsiz Bilgi Evi’nde görme engelliler ve omurilik felçlileri için üretilmiş son teknoloji program yazılımıyla, engellilerin bilgiye erişimini kolaylaştırıyor.

Engelliler üretiyor

Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Hürriyet Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde, Engelsiz Üretim Atölyesi açan Kartal Belediyesi, engellilerin atölye çalışmalarını, üretimlerini destekliyor. İlk olarak makrome ve alt dallarının eğiminin verildiği atölye, ilerleyen zamanlara başkaca faaliyet alanlarında işlemeye devam edecek. Kartal Belediyesi engelli yetişkinlere dönük uyguladığı bir dizi projeyle birlikte Engelli Çocukların Sosyal ve Sanatsal Gelişimi Projesi kapsamında engelli çocuklara yönelik, müzik, resim, spor ve drama etkinlikleri düzenliyor. Hafif derecede zihinsel engeli bulunan çocuklara sosyal ve sanatsal alanda eğitim vererek engelli ve ailelerinin yaşamla bağını güçlendiriyor.

Engellilerin sokağa erişimi

Kartal Belediyesi, kurumları, sokakları, meydanları engelli vatandaşların öznel koşullarına göre yeniden düzenleyerek, 26 adet park ve bahçede, tüm kurumsal hizmet binalarımızda, 14 adet kültürel ve sosyal tesiste erişilebilirlik çalışmalarını tamamladı. Yine kurumlar arası koordinasyon ve eş güdümlü engelleri kaldırmaya dönük bilinçlendirme çalışması sonucunda 42 tekerlekli sandalye, engelli yurttaşlara teslim edildi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209