İLK ÇAĞRIYI BAKAN YILDIRIM CEVAPLADI

Esenler Belediyesi’nin hayata geçirdiği Esenler Toplumsal İletişim Merkezi ESTİM’in açılışında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Tek Tuş Acil Buton”la ESTİM’e arayan 79 yaşındaki Saliha Sevim Esin ile ilk görüşmeyi yaptı.

İLK ÇAĞRIYI BAKAN YILDIRIM CEVAPLADI
 Esenler Belediyesi’nin “Yüz güldüren iletişim başlıyor!  Hayata dair her beklentiye ESTİM’de bir karşılık, bir çözüm var…” sloganıyla başlattığı ESTİM Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi. Esenler Belediyesi, vatandaşa en üst seviyede iletişim hizmeti verilmesi, hizmet kalitesinin arttırılması, süreçlerdeki zaman, emek ve maddi kayıpların giderilmelisi amacıyla Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi’ni (ESTİM) kurdu. ‘Çözüm Masası’, ‘Çağrı Merkezi’, ‘Hizmet Kapınızda’, ‘Mobil Estim’, ‘Vatandaş Temsilciliği’, ‘Elektronik İletişim’ ve ‘VIP Hizmet’ şeklinde 7 ayrı modülü kapsayan iletişim ağı ile Esenler halkına her konuda hizmet verecek.

3 ŞEYİ YÖNETMEK ZORUNDADIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. “İletişim, bir belediyenin olmazsa olmazı, en önemli işidir” diyerek sözlerine başlayan Göksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  belediye başkanlarıyla ilgili ‘Başarılı bir Belediye Başkanı 3 şeyi yönetmek zorundadır’ sözünü hatırlatarak, buna 2 şey daha ilave etti. Bir Belediye Başkanı bilgiyi yönetecek, insanı yönetecek, finansı yönetecek, zamanı yönetecek ve en önemlisi de iletişimi yönetecek” dedi.

Bir yerel yönetimin toplumsal yönetimde en önemli mekanizmasının iletişimin yönetilmesi olduğunu söyleyen Göksu, “İletişimi yönetebilmek için bir iletinizin olması gerekir. Bu iletiyi ortaya koyarken hem iletiniz olacak, hem iletiyi taşıyacak insan gücünüz olacak, hem de bu iletiyi en hızlı şekilde ulaştırabilmeniz, en hızlı şekilde geri dönüşümünü alabilmeniz için bilgi çağında bilgi altyapısını oluşturmamız gerekir. İşte ESTİM, buradan yola çıkarak; insan odaklı hizmet ya da hizmet odaklı bir yönetim anlayışının felsefesinin ortaya çıkarmış olduğu çok önemli bir iletişim projesi, çok önemli bir yönetişim projesidir.” diye konuştu. ESTİM ile ilgili, Esenler’deki her bireyin mutluluğunu amaçlayan ve eksiklik hissettiği alanda “Ben varım” diyebilecek önemli bir iletişim projesi olduğunu ifade eden Göksu, “Bugün bu iletişim projemizi hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GETİRDİK

ESTİM’in bugüne kadar farklı modüler sistemlerle devam ettiğini ancak bugün yeni modüler sistemlerle birlikte yeni uygulamaların da hayata geçirildiğini kaydeden Göksu, ESTİM’de 3 temel öğe olduğunu söyleyerek bunlardan ilkinin Esenler Belediyesi’nin kapısına gelen her vatandaşın sadece belediyeye ilişkin taleplerini değil kamuya ait ne kadar talebi varsa bu taleplerinin de yarım saat içerisinde çözümüne ulaştırılacağını söyledi. Göksu ikinci öğe için, “Herhangi bir elektronik ortamda bize ulaşmış olan, kamunun hangi birimiyle ilgili olursa olsun bu iletişimlerin anında cevaplandırılması ve bu cevabın mutlak surette yarım saat içerisinde vatandaşa geri dönüşüm olarak ulaştırılması” açıklamasını yaptı. 3’üncü öğenin çok önemli bir modüler sistem olduğunu aktaran Göksu, “Vatandaş bize gelmedi, telefon etmedi, biz ona gidiyoruz. ESTİM elemanlarımızla her mahallede, kapı kapı dolaşarak vatandaşa derdin var mı, isteğin var mı diye soruyoruz” dedi.

HER VATANDAŞIN TEMSİLCİSİ VAR

Esenler’in 10 bölgeye ayrıldığını ve 10 bölgede her bir bölgeden sorumlu başkan yardımcısı, bir müdür ya da bazı bölgelere göre 2 müdür ve 2 tane de ESTİM Halkla İlişkiler elemanı olduğunu belirten Göksu, “Esenler Belediyesi’nde Esenler’de oturan her her bir vatandaşın temsilcisi ve sorumlusu var. Vatandaşımız her konuda bu kardeşlerimizi arayabilir” dedi.

ESENLER’DE HERKESE VIP HİZMET DÖNEMİ

Esenler’de bugün hayata geçirilen VIP Hizmet’in ayrıntılarını da aktaran Göksu, “Bu VIP Hizmet dönemi gerçekten önemli bir hizmet dönemi olacak. Bu, Esenler’de herkesin özel olduğu ve herkese özel ilginin gösterildiği, özel bir hizmet.” dedi. Bu yeni hizmetle ilgili 444 00 73 numaralı ESTİM Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşlara 24 saat nöbetçi tesisatçı, anında tesisatçı, elektrikçi, çilingir, taksi, ambulans gibi hizmetlerin sağlanacağını açıkladı.

ACİL KAN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

“Çok önemli 2 şeyi daha bugün devreye sokuyoruz” diyen Göksu, Esenler Belediyesi’nin bir kan bankası olduğunu belirterek, “Diyelim, acil kana ihtiyacınız var, hemen bizi arayacaksınız. Kan bankasından hangi kan grubunu arıyorsanız, biz hemen ilgilileri arayıp siz hastaneye giderken öbür taraftan da belediyemiz ilgili arkadaşları hastaneye ulaştıracak” şeklinde konuştu.

Sahanın koordinasyonu, sahadaki verilerin aktarılmasının çok önemli olduğuna değinen Göksu, “Bunun için motorize ekiplerimiz var. Bu motorize ekiplerimiz Esenler’deki bin 408 sokağı, caddeyi her gün turlayarak gerekli kontrolleri yaparak buraya bildiriyor. Biz de motorize ekiplerimizin buradan günlük kırmızı çizgiyle takibini yapıyoruz. Eğer günün sonunda o sokak kırmızı çizgiyle çizilmemişse, motorize ekibimiz o gün o sokağa girmedi anlamını taşıyor” dedi.

TEK TUŞ ACİL BUTON (HAYAT BUTONU)

Göksu, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğümüz dediği ‘Yalnız Değilsiniz’ projesinden ise şöyle bahsetti: “Bu projemizle, yalnız durumdaki ailelerin tespitinin yapılarak bunların haftalık bütün yiyecek, içecekleri, bütün temizlikleri tarafımızdan yapılıyor. Haftada 3 gün de sohbete gidiyoruz. Şimdi buna yeni bir şey daha ekledik. Her yaşlımızın evine bir buton koyduk. Bu buton, okuma yazma bilmeyen, telefon çeviremeyen yaşlılarımızın herhangi bir şey olduğu, bir ihtiyaçları olduğu zaman belediyemize ulaşması için. 60’ın üstündeki yaşlımızın evine bir buton yerleştirildi. En ufak bir ihtiyaç olduğunda butona bastıkları an ekranda hangi yaşlımız, hangi adreste anında bize intikal ediyor. Bu süre içinde de ESTİM elemanlarımız hemen o yaşlımızın evine giderek ihtiyacını anında görüyor, anında çözümlendiriyoruz.”

Konuşmasının sonunda “Esenler’de hayata dair ne varsa, insanımızın ne anlamda ihtiyacı varsa bunun en başta karşılanması gerektiği alan iletişimdir. İnsana insan gibi muamele etmek ve her insanı yaratılmışların en şereflisi olarak görüp, onun hangi arzu ve isteği varsa bu arzu ve isteğine buyurun demek bizim en önemli görevimiz. Bu insani vasfımızı bilgi altyapısıyla donatarak Esenler halkının hizmetine sunuyoruz” diyerek herkese teşekkür etti.

MEMNUNİYET VERİCİ BİR SİSTEM

Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ESTİM’in açılışıyla ilgili “Bugün Esenlerimiz için mutlu, gururlu, heyecanlı ve sevinçli bir gün. Başta Bakanımız olmak üzere hepiniz buraya teşrif ettiniz ve siz de bu mutluluğa tanık oldunuz” dedi. ESTİM için “Hayran duyulacak, hayret ve memnuniyet verici bir sistem” diye konuşan Madenoğlu, Esenler’de 500 binin üstündeki insanımıza ulaşarak onların sorunlarını, dertlerini öğrenerek onlara çözüm bulmak önemli bir görevdi” dedi ve “Belediyemiz bu önemli hizmeti yerine getiriyor ve bugün hizmete sunuyor;” açıklamasında bulunduktan sonra Esenler Belediyesi’nin bu hizmetinin diğer belediyelere örnek olmasını diledi.

HİZMET BELEDİYECİLİĞİ ERDOĞAN’LA BAŞLADI

Törende son konuşmayı yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de AK Parti döneminde belediyecilik anlayışının çok değiştiğini belirterek, “Belediyecilik, Ak Parti belediyeciliği Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında başlattığı ve bugün bir marka haline gelmiş hizmet belediyeciliğidir. Diğer Belediye başkanlarımız da Esenler’de olduğu gibi Başbakanımızın açtığı bu yolda başkanı oldukları ilin, ilçenin, hemşerilerinin, hizmetin en iyisini en gelişmişini, en hızlı şekilde vermenin gayreti içerisinde oldular. Belediyeciliği, çukurları, yolları, su ihtiyacını getirmenin ötesinde başka sosyal sorumluluk projelerini de gerçekleştirmek olduğunu burada en güzel örnekleriyle gördük” diye konuştu.

Türkiye’nin akıl yollarını da inşa ediyoruz

 “Esenler’de yaşayan hemşerilerimize karşı gösterdikleri duyarlık için sorumlu belediyecilik anlayışı için kutluyorum” diyen Bakan Yıldırım, “Bu hizmetlerle bizim ne alakamız var diyenler olabilir? Bizim alakamız ulaşan ve erişen Türkiye’yi adeta imar etmek, yapmak, tüm insanların hayatını kolaylaştırmak, önündeki engelleri kaldırmaktır. Biz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak sadece yol yapmıyoruz. Hava yolunu halkın yolu haline getirmiyoruz. Bu milletin 50 yıllık rüyası hızlı treni gerçeğe dönüştürmüyoruz. Aynı zamanda biz Türkiye’nin akıl yollarını da inşa ediyoruz.   İşte bu akıl yolları şu anda mevcut olmasaydı, belediye başkanımızın burada anlattığı hizmetlerin hiçbiri ayağımıza kadar gelmezdi” şeklinde konuştu.

  ideolojik siyasetle işimiz olmaz

   Bakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin iktidarıyla Türkiye’nin iletişimde çağ atladığını söyledi. Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce bilişim otobanlarını yapacaksınız ki, oradan da ESTİM, çağrı merkezi gibi uydudan hizmetlerin takibi gibi ve daha birçok projenin bilişim destekli olarak gerçekleştirilmesi mümkün hale gelsin. Esasen bu hizmetler bizim bakanlığımızın çok fazla fark edilen tarafı değil. İnsanlar yolu yaptığımız zaman görüyor. Ama iletişim daha farklı. İletişimi çok fark etmiyorsunuz ama yaşıyorsunuz. Türkiye’de iletişimin nereden nereye geldiğini çok belirtmeye gerek yok. 2002 yılında Türkiye’de internete girmek mümkün değildi.  İletişimde Türkiye’yi Afrika seviyesinden aldık. Avrupa’nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Bugün akıllı telefonda Avrupa’da 1 numara, mobil internette Avrupa’da 1 numarayız. 3G’de Avrupa’nın hatta dünyanın en hızlı altyapısı bizde. Çünkü biz siyasetten tek bir şey anlıyoruz. Siyaset eşittir halka hizmet. Bizim ideolojik siyasetle işimiz olmaz. Vatandaşa temas etme alışkanlığınız olmazsa, o siyasetin geleceği de sonu da yoktur. Onun için AK Parti yerel siyasetçiliği, belediyeciliği dünyada bir marka olmuştur.”

  ABDÜHAMİT’İ ‘Kızıl Sultan’ diye tanıttılar

  İstanbul’un tarihi ve coğrafi öneminden de bahseden Bakan Binali Yıldırım, 7 tepeli İstanbul’a 7 tane dünyanın en büyük projesini yaptıklarını söyledi. Marmaray, 3’üncü havalanı, Ankara-İstanbul arası yüksek hızlı tren projeleri gibi İstanbul’da yapımı süren ve yapılacak olan projeleri anlatan Bakan Yıldırım, İstanbul’da en büyük projeleri yapan Abdülhamit Han’a rahmet diledi. “Osmanlı tarihinin en zor şartlarında en büyük başarıya imza atan, vatan toprağını düşmana kaptırmayan bir sultandır” diyen Bakan Binali Yıldırım, “Bugün Türkiye, Ortadoğu, Balkan topraklarında ne kadar eser varsa hepsi Sultan Abdülhamit döneminde yapılmıştır. İşte böyle bir sultanı bize Ermeni Komitacılar Kızıl Sultan diye tanıttılar. Herkesin Sultan Abdülhamit’in hayatını çok doğru okumasını istiyorum” dedi.

 Bakan Binali Yıldırım, bazı kesimlerin yapılan hizmetlerden rahatsız olduklarını belirterek, “Hayırlı bir iş yaparsanız mutlaka önünüze çıkan olur. Yaptığınız hiçbir hizmet de cezasız kalmaz. Ama hizmeti yapmaktan geri mi kalacağız. Hem mücadele edeceğiz, hem de hizmet vereceğiz. Kimse AK Parti’nin adına destek vermiyor. Adı AK olduğu için değil, hizmetleri AK olduğu için destek veriyor” diye konuştu.  

  ESTİM’DE İLK ÇAĞRIYA BAKAN YILDIRIM CEVAP VERDİ

  Bakan Binali Yıldırım konuşma yaptığı sırada ESTİM’e ilk çağrı geldi. ESTİM’i arayan 79 yaşındaki Saliha Sevim Esin, Bakan Binali Yıldırım ile konuştu.  Açılış salonundaki dev ekrana fotoğrafı, ismi ve adresi ile birlikte yansıyan ve “Şu anda yaşadığımı hissettim” diyen Saliha Esin Başkan Göksu ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Bakan Yıldırım, hasta olduğunu ifade eden Saliha teyzeye sağlık dileklerinde bulundu.  Bakan Binali Yıldırım, açılış kurdelesini kestikten sonra Başkan Göksu ve beraberindeki protokol ile ESTİM’i gezdi.

ESTİM’in açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209