ESENLER’E SİVİL TOPLUM SARAYI

Hafta sonu mahalli derneklerin programlarına katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’e Sivil Toplum Sarayı kazandıracaklarını belirterek, “Bu sarayda taziye evi olacak. Restaurant, kermes ve konferans salonları yer alacak” dedi.

ESENLER’E SİVİL TOPLUM SARAYI

 Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, hafta sonu vaktinin büyük bir bölümünü mahalli derneklerin toplantılarına ayırdı. Mahalli derneklere büyük önem veren ve dernekleri Anadolu insanlarının sığınacakları güzel bir liman olarak değerlendiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilk olarak Çorum derneklerinin Esenler Kültür Merkezi’ndeki kahvaltısına katıldı. İstanbul’da bulunun tüm Çorum derneklerinin birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Başkan Göksu, Esenler’in bünyesinde en çok mahalli dernek barındıran ilçe olduğunu dile getirdi. Bu sebeple hafta sonlarında derneklerin yaptığı organizasyonlar sebebiyle ilçe nüfusunun yaklaşık 100 bin arttığını belirten Göksu, “Bu sebeple adeta Türkiye’nin en çok misafirini ağırlayan ilçe konumundayız. Belediyemizin imkanları nispetinde tüm mahalli derneklerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diye konuştu.

ANADOLU’NUN BEREKETİNİ DE GETİRDİK

Anadolu’dan valiziyle İstanbul’a gelen her bir kişinin otobüste koltuğu oturduğunda “Acaba İstanbul’da tutunabileceğim mi?” gibi bir endişe ile bu şehre geldiğini hatırlatan Göksu, “Bizler Anadolu’nun bereketini de İstanbul’a getirdik. İstanbul doğumlu kuşakların kendi kültürünü devam ettirebilmeleri için mahalli derneklerimize büyük görevler düşüyor. Yöresel bir sanatçı getirip Çorum gecesi düzenlemek dernekçilik değildir. Kendi kültürümüzü yaşatamazsak saman alevi gibi sönüp gideriz” dedi.

Doğduğumuz yere olduğu kadar doyduğumuz yere de vefa göstermemiz gerektiğini hatırlatan M. Tevfik Göksu, “Esenler kalkınırsa Çorum da kalkınır. Çorum’a gösterdiğimiz vefayı Esenler’e de göstermeliyiz. Çorumluya bir görev daha düşüyor. Çorum, bu ülkenin mayası, harcı mesabesindedir. Doğulusuyla, batılısıyla, güneylisiyle, kuzeylisiyle, alevisiyle, sünnisiyle bizim bin yıllık kardeşliğimiz var. Bu kardeşliğimizi bozmak isteyenler önce Çorumluyu karşısında bulmalı. Çünkü Diyarbakırlı annenin gözyaşı ile Çorumlu annenin gözyaşı aynı. Diyarbakırlı üşürse, Çorumlu hasta olmalı. Biz, birlik, dirlik ve kardeşliğimizi ancak böyle koruruz” şeklinde konuştu.

Esenler Belediyesi olarak, her zaman mahalli derneklerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydeden Göksu, “Sizin uzattığınız her ele, her adıma biz köprü olmaya hazırız. Bu ülkenin birliği ve dirliği için başlattığımız gönül seferberliğimize hepinizden destek bekliyoruz. Bizim birlik ve dirliğimizi bozmak için hesap yapanlar bir şeyi unutuyorlar. Onlar, hesapların üstündeki hesabı, Allah’ın hesabını unutuyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

GERÇEK ÇORUMLUYUM

Toplantıya Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da katıldı. Nüfus cüzdanında Kastamonu - Taşköprü yazmasına rağmen esas doğum yerinin Çorum’un Kargı ilçesi Saraçlar köyü olduğunu söyleyen Madenoğlu, “Annem Saraçlar köyünden. Dolaysıyla ben gerçek Çorumluyum. Çorumluluğum bununla da sınırlı değil. Lise eğitimimi Çorum’da aldım, 6 yıl. Çorumluluğum bununla da sınırlı değil. İlk görev yerim, Çorum’un Bayat ilçesi. Bu sebeple Çorum’un hayatımda özel bir yeri var” dedi.

Çorum’un son yıllarda yapılan yatırımlarla kabuğunu kırdığını dile getiren Madenoğlu, “Çorum’un gelişmesinde hizmete giren duble yolların rolü büyük. Çorum bugün, duble yoluyla Samsun Limanı’na ulaştı” diye konuştu.

BEN GİDİYORUM, SİZ GELİN

Göksu, buradan yine Esenler Kültür Merkezi Kütükev’de kahvaltıda buluşan Kastamonu dernek başkanlarının toplantısına katıldı. Burada dernek başkanlarına hitap eden Başkan Göksu, “Eğer bir toplum örgütleniyorsa geleceğe dair tasavvurları var demektir” dedi.

Dernek başkanlarının kendi gelecekleri ile ilgili değil, kendi yöreleri ile ilgili projeler geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Göksu şu tavsiyelerde bulundu: “Siz emek ortaya koyarsanız mutlaka Allah karşılığını verir. Çünkü Allah adildir. Bir emek ortaya koyarsanız mutlaka er veya geç karşılığını alırsınız. Hak edilmemiş hiçbir mağlubiyet yoktur. Siz hizmet üretirseniz itibarlı insanlar olursunuz. Koltuğunuzla gücünüz artıyorsa bu bir şey ifade etmez. Esas olan sizin koltuğunuza itibar kazandırmanız lazım. Sizin Dernek Başkanı olmanız Allah’ın bir nasibidir. Zor bir işle uğraşıyorsunuz. Madden ve manen büyük bir fedakarlık yapıyorsunuz. Madem bu işe zaman ve imkan arıyorsunuz. Bu işi Rızaullah için yaparsanız 2 kere kazanırsınız. Hemşehrilerinizin tutan eli, görmeyen gözü, işitmeyen kulağı olursanız dernek başkanlığınız bir kıymeti olur. Eğer siz yönetim kurulu üyesi arkadaşlarınıza (Siz gidin ben geliyorum) derseniz başarılı olamazsınız. Eğer siz (Ben gidiyorum, siz gelin) derseniz muvaffak olursunuz”.

SİVİL TOPLUM SARAYI

Başkan Göksu, Esenler’e bir Sivil Toplum Sarayı kazandıracaklarını ve derneklere birer ofis tahsis edeceklerini müjdeledikten sonra, “Bu sarayda taziye evi olacak. Restaurant, kermes ve konferans salonları yer alacak” dedi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, aynı gün Ordu Ulubey Kadıncık Derneği toplantısına ve Niğde Akçaören Derneği’nin Ahi Evren Camii’ndeki, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Esenler Şubesi’nin aşure, Esenler Rumeliler Derneği’nin Hacı karşılama programlarına da katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209