ESENLER’DE “TRAŞSIZ PAZAR”A DEVAM

Esenler’deki meslek erbabından gelen talep üzerine, yaklaşık 4 yıl önce başlayan berberlerin hafta sonu dükkânlarını açmama uygulaması bundan sonra da devam edecek.

ESENLER’DE “TRAŞSIZ PAZAR”A DEVAM
 Esenler’de “Traşsız Pazar” uygulaması devam edecek. Yaklaşık 4 yıl önce Esenler’deki berber ve kuaförler, Esenler Belediyesi’ne müracaat ederek kendilerinin de Pazar günü tatil yapmak istediklerini, bu konuda belediyenin organizatörlüğüne ihtiyaçları olduğunu belirttiler. Bunun üzerine berberlerle yapılan istişare toplantıları sonucunda esnaf fikir birliği yaptı ve Esenler’deki berberlerin Pazar günleri dükkanlarını kapatmalarına karar verildi. Esenler Belediyesi, uygulamayı değerlendirmek için ilçede bulunan berber ve kuaförlerle bir toplantı daha yaptı. Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, berber esnafı Pazar günü dükkanlarının kapalı tutulmasından son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler. “Berberler olarak biz de ailemize ayıracağımız bir güne kavuştuğumuz için belediyemize teşekkür ediyoruz” diyen berberler, uygulamanın tavizsiz devam etmesini istediler.


NE SIKINTINIZ VARSA ÇÖZERİZ

Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş ve İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Şükrü Akyüz’ün de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, uygulayıcılarının memnun olmadığı hiçbir kararın sonuç vermeyeceğini belirtti. Göksu, “Sizden gelen talep üzerine Pazar günlerinizi tatil yaptık. Bunu siz istediniz. Siz bunu istediği sürece bu uygulama devam edecek. Bunun dışında ne gibi bir sıkıntısınız varsa yazılı olarak bize verin, tek tek çözelim” dedi. Esnaf gezilerinde berberlerin temiz ve hijyen kurallarına uymalarından son derece memnun kaldığını belirten Göksu, “Bizim istediğimiz kurallara uyan berber ve kuaförlerimizi çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz” diye konuştu.


KUAFÖRLER DE TATİL İSTEDİ

Toplantıda berber ve kuaförler tek tek söz alarak Pazar tatili uygulaması için teşekkür ettiler ve çeşitli taleplerde bulundular.  Bayan kuaförler ise, erkek berberleri gibi kendilerinin de haftanın bir günü tatil yapmak istediklerini, bu konuda belediyenin öncülük yapmasını istediler. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya da bayan kuaförlerle yapacakları toplantılar sonucu böyle bir karar alabileceklerini söyledi.


TEŞEKKÜR PLAKETİ

Toplantı sonunda İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Esenler Belediyesi’nin ilçede bulunan 575 berber ve kuaförün problemlerine yakın ilgi gösterdiği ve çözüm bulduğu için Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya bir teşekkür plaketi takdim etti. Göksu’ya teşekkür eden Akyüz, “Esenler Belediyesi’nin meslektaşlarımıza gösterdiği yakın ilgi ve alakayı her yerde anlatıyorum. Bu ilginizin devam edeceğini ümit ediyorum” dedi. Başkan Göksu da, “Marifet iltifata tabidir. Bize olan güveninize layık olmaya çalışacağız” karşılığını verdi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209