ESENLER, ERBAKAN’I KUTAN’DAN DİNLEDİ

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anlatan yol arkadaşı Recai Kutan, “O dinini samimi ve içten yaşardı. Bu halk da O’na en çok yakışan ‘Mücahit’ sıfatını yakıştırdı” dedi.

ESENLER, ERBAKAN’I KUTAN’DAN DİNLEDİ
 Esenler Belediyesi, Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programı kapsamında bu kez merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı konuk etti. Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programa; Siyasetçi Recai Kutan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Meclis Üyeleri ve binlerce Esenlerli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan video gösterimiyle devam etti.

GÖNÜL SULTANIYDI

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu programda yaptığı konuşmada Esenler’in ‘Dua Meydanı’nda bir başka gönül sultanını andıklarını belirterek, “Ülkemizin siyaset önderini ve gerçekten bugün bu ülkenin güzelliklerinin mimarlarından Erbakan hocamızı anmak ve anlamak üzere buradayız. Erbakan hocamızı anmak ve anlamak için bugün buraya teşrif eden muhterem Recai Kutan ağabeyimize teşekkür ediyorum. Türkiye’nin siyasi tarihinin sayfalarını şöyle bir karıştırdığımızda, ülkemizde çok farklı siyasetçiler görürsünüz. Milleti hiç sayan siyasetçiler vardı. Bu siyasiler gittiği zaman kimsenin umurunda olmaz ama bu ülkede öyle siyasetçiler de vardı ki, milletin yüreğiyle yüreğini bütünleştiren, milletin derdiyle derdini bütünleştiren, sevgisiyle sevgisini bütünleştiren siyasiler gittiği zamanda milyonlarca kişi onun tabutuna omzuna almak için peşinden gider. İşte bugün böylesine büyük bir siyasi önderi, böylesine büyük bir gönül sultanını bu meydanda andığımız için Allah’a şükrediyorum” dedi.

BİZİ İNANCIMIZLA HEYECANLANDIRDI

Erbakan için “İnancımızdan dolayı dimdik ayakta olmamız gerektiğini, her musibete karşı azimle ayakta kalmamız gerektiğini, er veya geç bu ülkede inananların kazanacağını öğretmiş ve bizi her zaman inancımızla heyecanlandırmıştır” diyen Göksu, “Yıllarca Erbakan hoca yasaklandı, hapse atıldı, partileri kapatıldı, bu ülkede ezanlar Türkçe’ye çevirildi, bu ülkede camiler ahır yapıldı. Ne oldu sonucunda? Galip olan Allah’tır. Erbakan Hocamıza Mevla rahmet eylesin. Mekânını cennet etsin. Bugün kendisine yakışır bir şekilde bu meydanda ağırlayan Esenlerlilere binlerce kez teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HALK O’NA “MÜCAHİT” SIFATINI YAKIŞTIRDI

Göksu’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erbakan’ın yol arkadaşlarından Recai Kutan, “Anadolu’yu Mayalayanlar” programıyla topluma yön vermiş olan zevatın Esenler’de anılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Merhum Hocamızla ben ilk defa 1947 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tanıştım” diyen Kutan  konşmasına şöyle devam etti; “O günden bu yana iyi-kötü yaklaşık 66 yıllık birlikteliğimiz oldu. Erbakan Hocamızın çocukluğundan itibaren baktığımız zaman, mutlu bir ailede iyi bir din eğitimi almış ve okullarını hep birincilikle bitirmiş. Üniversite’yi birincilikle bitirdiğinde Almanya’ya araştırma yapmak için gönderilmiş. Almanya’da üç tez hazırlamış. O tezlerden biriyle 1953’te 27 yaşındayken Türkiye’nin en genç doçenti olmuş. Kısa süre sonra da profesör olmuş.  Bu başarılarının temelinde Allah’ın bahşettiği muhteşem bir zekâ muhteşem bir hafızanın yanında inancı, sabrı ve tükenmeyen azmi yatıyordu. Maddi ilimlerdeki bilgisinin yanı sıra dini eğitimini de hiç aksatmazdı. Bir kâğıda yazı yazdığında sağ üst köşesine mutlaka besmele yazar, her toplantıyı Fatiha ile açar Fatiha ile kapatırdı.  Dinini samimi ve içten yaşardı. Bu halk da ona en çok yakışan ‘Mücahit’ sıfatını yakıştırdı.  Son derece zarif ve nazikti. Erbakan yaşanabilir Türkiye’yi yeniden büyük Türkiye’yi oluşturmak istiyordu. Gecesini gündüzüne katan bir liderdi. Özellikle gençlerimize hakkı savunmayı ve maneviyatçı olmasını tavsiye ediyordu. Biz siyaset değil cihat yapıyoruz diyordu.”

HUZURA, SÜKÛNETE RİAYET EDELİM

Erbakan Hoca’nın Almanya dönüşünde, yerli motor üretimi için Gümüş Motor şirketini kurduğunu belirten Kutan “Montajcılar ve ithalatçılar şirketi batırmak için ellerinden geleni yaptı. Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanlığı’na, sonrasında milletvekilliğine seçildi. Ardından siyasi partiler kurdu. Halk kurduğu siyasi partilere hep teveccühünü gösterdi. Partileri hukuk dışı uygulamalarla kapatıldı. Refah partisi kapatıldıktan sonra şunları söylemişti; ‘Her zamankinden daha fazla huzura, sükûnete riayet edelim. Olay aslında tarihin akışı içerisinde fevkalade basit bir olaydır’ diyordu. Sultan Abdülhamit zamanından bu yana irtica altında karalama kampanyaları düzenleniyor. Erbakan Hoca sadece Türkiye’yi değil tüm İslam âlemini etkiledi. İslam dünyasına batıyı ve siyonizmin kötülüklerini anlatırdı” dedi.Kutan'ın konuşmasının ardından Ammar Acarlıoğlu'nun okuduğu ezgilerle program sona erdi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209