BAŞKAN DEMİR, GENÇ HUKUKÇULARLA BİR ARADA

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Üniversitesi Genç Hukukçular Kulübü üyesi öğrencileriyle bir araya geldi.

 BAŞKAN DEMİR, GENÇ HUKUKÇULARLA BİR ARADA
 Başkan Demir ve Genç Hukukçular Kulübü üyesi gençlerin buluşması Fatih Belediyesi Yedikule Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Üniversiteli gençlerle tek tek ilgilenen Başkan Demir, gençlerle bir araya gelmekten büyük keyif aldığını ve bu buluşmaları sık sık yaptığı belirterek başladığı konuşmasına özel hayatından kesitler sunarak devam etti. Kendi öğrencilik yıllarında yaşadığı sorunları ve bu sorunlara rağmen başarılı olmak için neler yaptıklarını anlatan Başkan Demir, bugün artık o sorunların birçoğunun sorun olmaktan çıktığını ve gençlere sorunlardan yılmamalarını gerektiğini öğütledi.

Buluşmaya katılan hukuk fakültesi öğrencileri ve genç hukukçular kulübü üyesi gençler Başkan Demir’i soru yağmuruna tutarak, iyi birer avukat olacaklarının sinyallerini verdiler.

Öğrenciler başkan Demir’e, sokakta yaşamak zorunda olanlar için ne gibi çalışmalar yapıldığını, Restorasyonların neden uzun sürdüğünü,  Kültürel faaliyetlerin duyurulmasındaki eksiklikleri ve kentsel dönüşümle ile ilgili Fatih’te ne gibi çalışmalar yapıldığı gibi sorular sordular.

Samimi bir sohbet ortamında geçen programda Başkan Demir bütün sorulara samimiyetle cevap verdi. Başkan Demir, restorasyonların uzun sürdüğü gibi bir algının olmasının normal olduğunu belirterek,  restorasyona başladıktan sonra restorasyon sırasında yeni ortaya çıkan bulgular çerçevesinde restorasyon detaylandırılabiliyor. Uzun sürmesi normal ancak 1997-2002 yılları arasında Türkiye genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından toplam 46 eserin restorasyonun yapıldığını, 2002- 2013 yıları arasında ise bu rakamın 4 bin 500 civarında olduğunu vurguladı. Kaynak aynı kaynak, Vakıflar genel Müdürlüğü aynı Vakıflar Genel Müdürlüğü. Bugün kaynak bulunuyorsa o gün kaynak nereye kullanıldı’ diye konuştu.  Fırsat buldukça gençlerle biraya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Demir, yurt dışındaki üniversitelerden gelen davetlere de imkanlar dahilinde katıldığını ifade etti.

Başkan Demir, belediyenin kültürel faaliyetlerinin duyurulması konusunda daha hassas olacakları konusunda öğrencilere söz verdi.

Gece, hep birlikte çektirilen fotoğrafın ardından sona erdi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209