ARAP BAHARININ ÇOCUKLARI AKVARYUMU GEZDİ

Arap baharının çocukları, dünyanın en büyük dev tematik akvaryumunu gezdi. Dünyanın çeşitli denizlerinden gelen binlerce balık ve diğer canlı türleriyle tanışan çocuklar, ilk kez geldikleri akvaryuma hayran kaldılar.

ARAP BAHARININ ÇOCUKLARI AKVARYUMU GEZDİ

 ARAP BAHARININ ÇOCUKLARI AKVARYUMU GEZDİ

Arap baharının çocukları, dünyanın en büyük dev tematik akvaryumunu gezdi.  Dünyanın çeşitli denizlerinden gelen binlerce balık ve diğer canlı türleriyle tanışan çocuklar, ilk kez geldikleri akvaryuma hayran kaldılar.

Esenler Belediyesi, 4. Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Esenler’de misafir ettiği Arap baharının çocuklarını Florya’daki dünyanın en büyük dev tematik akvaryumuna götürdü.

Esenler Belediyesine ait otobüslerle rehberler eşliğinde akvaryuma giden çocuklar, farklı türdeki deniz canlılarını görmenin heyecanını ve mutluluğunu bir arada yaşadı. Aralarında Türk çocuklarının da bulunduğu Filistin, Libya, Suriye, Mısır, Tunus ve Yemen’li çocuklar, hep birlikte bin 500 çeşit balık barındıran, 1 kilometrelik gezi parkuruna sahip dev akvaryumu gezdiler. Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu akvaryumda çocuklar, Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergâhta keyifli bir yolculuk yaptılar. 

Her bir alanın temalandırıldığı ve dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar ile filmlerle renklendirildiği akvaryuma hayran kalan çocuklar, gördükleri balık türleri hakkında da  rehberlerden bilgi aldılar.

Akvaryumun büyülü dünyasında ilk kez köpek balığı görüp, denizkestanelerine dokunma fırsatı bulan çocuklar,  yağmur ormanından geçerken de şaşkınlıklarını gizleyemediler.

DENİZ ALTINDA GİBİYİM

Hayatında ilk kez bir akvaryuma geldiğini söyleyen 14 yaşındaki Suriyeli Muhammed Çolak, “Televizyonda akvaryumları hep görüyordum. Ama hiç gidememiştim. Sanki bir rüyadayım. Bu kadar çok balığı göreceğim aklıma gelmezdi” dedi.

Akvaryum gördüğü için çok mutlu olduğu dile getiren Filistinli 13 yaşındaki Bilal Molla, “Burayı gelip görebildiğim için çok mutluyum. Çok güzel ve görülmeye değer bir yer. Her yerde balık var. Birçoğunu tanımıyordum bile. Hayatımda ilk kez köpek balığını da burada görüyorum” dedi.

Kendini deniz altında gibi hissettiğini söyleyen 16 yaşındaki Tunuslu Houssem Ashley,  “Sanki deniz altındayım. Binlerce balık var burada.  Hepsi çok değişik. Özellikle de köpek balıkları. Sanki camdan çıkacaklarmış gibi” dedi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209