100 bin kişi gezdi, 30 bin iş başvurusu yapıldı…

İş arayanlar ile işvereni buluşturan 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı 5 günde 100 binin üzerinde kişi gezdi, 30 binden fazla vatandaş iş başvurusunda bulundu.

100 bin kişi gezdi, 30 bin iş başvurusu yapıldı…

 İSİİF’TE REKOR İŞ BAŞVURUSU

 
       Esenler Belediyesi ile İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü’nün birlikte bu sene ikincisi düzenlenen, 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı sona erdi. Esenler Tekstilkent Yönetim Binası Fuaye Alanı’nda açılan ve beyaz eşyadan ulaşıma, tekstilden gıdaya, otomotivden turizme, eğitimden sağlığa, iletişimden inşaata kadar geniş bir yelpazede ülkemizin önde gelen 167 kurum ve kuruluşunun yer aldığı fuara işsizler de büyük ilgi gösterdi.

100 BİN ZİYARET, 30 BİN BAŞVURU

25 Nisan 2012 Çarşamba günü kapılarını açan ve 5 gün süren fuarı, büyük bir kısmı bir iş arayışı içinde bulunan ve işini değiştirmek isteyen 100 binin üzerinde vatandaş ziyaret etti. Ziyaretçilerden 1.173’ü Esenler Kariyer Merkezi’ne olmak üzere (ESKAM) 30 binden fazlası, şirketlerin insan kaynakları sorumluları ile bire bir görüştü ve cv’lerini büyük bir titizlikle doldurup iş başvurusunda bulundu. Fuarın bu kadar ilgi görmesi, ülkemizde işsizliğin öncelikli sorunlardan birisi olmaya devam ettiği ve düzenlenen fuarın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu işsizler, iş başvurusunun ardından kendilerine verilecek olumlu bir cevabı beklemeye başladılar.

CV’LER BİR BİR DEĞERLENDİRİLECEK

Fuara katılan şirket temsilcileri, iş arayanlar ile elaman arayanların böyle bir organizasyonla buluşturulmasının güzel bir etkinlik olduğunu dile getirerek, “Çantalarımız  cv’lerle doldu. İlk gün müracaat edenlerden çok sayıda istihdam gerçekleştirdik. Diğer cv’leri de inceleyip başvuru sahiplerine cevap vereceğiz. Ümit ederiz, aradığımız nitelikteki elemanları bulmuş olarak buradan dönüyoruz. Bu fuar artık kurumsal bir hal aldı. Eleman ihtiyacı olanlar için bulunmaz bir fırsat. 5 gün içinde beklediğimizin üzerinde başvuru aldık” dediler.

 

İŞ VE AŞ MUTLULUĞUNU BİRLİKTE YAŞARIZ

2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı değerlendiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, birçok insanın iş aradığı bir ortamda işverenin de eleman sıkıntısı çektiğini hatırlatarak, “Bir yerlerde bir yanlışlık olduğu ortada. İş arayanla eleman arayan arasında bir kopukluk olduğunu düşünerek böyle bir fuar düzenledik. Bu sene ikincisi olmasına rağmen hem katılımcı firmalar, hem de ziyaretçi bakımından yoğun bir ilgi gördü. 5 günde 100 bin ziyaretçi ve 30 binin üzerinde iş başvurusu büyük bir rakam. Basınımız ilgisi ile birlikte iş arayışında bulunanlar fuarımıza akın etti. Fuarımız artık kurumsallık konusunda önemli bir mesafe kaydetti. Fuarımızı, gelecek yıllarda da düzenleyerek işsizlik sorunun çözümüne katkı sunmaya devam edeceğiz. Çünkü, işsizlikle mücadelede başarının, tüm kurum ve kuruluşların işbirliğiyle sağlanabileceğine inanıyorum” dedi. Geçen sene 50 bin ziyaretçi, 8 bin iş başvurusundan 4 binin üzerinde vatandaşın istihdam edildiğini hatırlatan Göksu, “Ümit ediyoruz, bu seneki 30 bin başvurudan da yarısı iş ve aş sahibi olur. Biz de paydaşlarımızla birlikte bunun mutluluğunu yaşarız” diye konuştu. 

            VALİDEN KATILIMCILARA PLAKET

            28 Nisan 2012 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da İSİİF’i gezerek hem stand sorumluları, hem de iş başvurusunda bulunan vatandaşlarla görüştü. Fuarın sonunda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve  İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun fuar stantlarını tek tek gezerek katılımcı firmalara katkılarından dolayı teşekkür ettiler ve firmalara birer şükran plaketi takdim ederek, “Sizleri gelecek sene de aramızda görmek istiyoruz” mesajı verdiler.  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209