YEREL YÖNETİM VE AMATÖR SPOR

 Fatih’in yerel yönetim açısından amatör sporlara katkısını incelemeye çalışalım. Amatör spor kulüpleri sayısal açıdan zengin, faaliyetlerini sürdürebilmesi için mantalite yoksunluğu kayda değer.

Fatih Belediyesi 2011 yılında gösterdiği özveri takdire şayan, sorunları tespitte sorumlu yöneticilerin uğraşları yetersiz gözüküyor.

İBB’nin bölgemizdeki İBB Spor Kulübü’nde sağladığı imtiyazlı tesis kullandırma ve sağladığı olanakları Fatih kulüplerine kullandırırken cimri davranması ya da bizim yöneticilerimizin onlara ulaşmadaki sıkıntıları göze çarpıyor.

Fatih Belediyesi’nin spora ayırdığı bütçe her geçen gün artmasına rağmen dağıtımdaki olumlu anlaşma Fatih Amatör Birliği’nin, amatör spor kulüplerinin ortak mutabakatı olmadığı görüşü yaygın bu sorunların düzeltilmesindeki sorumluluğu alacak kişilerin çaresizliği veya yetkili kişilerden oluşmaması olarak gözüküyor.

Uzun yıllardır İBB’nin Fatih’teki tesislerini Fatih’in amatörlerine kullandırmadaki sıkıntısı hale hazır sorun olarak devam ediyor. İBB Spor’un futbola ayırdığı bütçenin yine Büyükşehir Belediyesi kuruluşları sponsorluğu ile yürütülmesi ayrıca başarılarını uluslar arası düzeyde unuttuğumuz amatör sporlar yerine futbola önem vermesi eleştirdiğimiz yanıdır. Avrupa Spor başkenti İstanbul 2012 için amatör sporlarda önemli bir çalışma gözükmüyor.

Fatih Belediyesi Kent Konseyi Spor Komisyonu, Büyükşehir Belediye Spor Müdürlüğü, Genlik Spor İl Müdürlüğü ya da İlçe Müdürlüğü spor kulüplerimiz ile hiçbir aktivitede bir araya gelemiyor.

Amatör spor kulüplerimiz sezon başladığında sorunlar ile uğraşırken sezonun kapatılması ile ilgili program yapıyor. Bazı spor kulüplerimiz dört ayda faaliyetlerini bitirirken normal hayata dönüyor.

Bu gündemlerle ilgili olarak hiçbir rapor ya da inceleme söz konusu bile edilmiyor. Amatör birliğimizde böyle bir komisyon oluşturulmuyor.

Fatih Belediyesi’nin spor komisyonu spor kulüplerini gezerek dertlerini dinlediğini biliyorum. İnşallah olumlu işlere imza atarlar.

Sorunların bilimsel bir çalışma yapılarak çözülmesi gerekmiyor. Yöneticilerin spor sevgisi, becerikli aynı zamanda tarafsız görüşleri bu işten spor kazanacak mantığı ön plana çıkartılması ile başarılacaktır.

 

SÜLEYMAN AYDIN

YORUM EKLE
YORUMLAR
SUAT ÖZCAN
SUAT ÖZCAN - 12 yıl Önce

Süleyman Bey

Yazınızı okudum Fatihte herkes çok yoğun sporla uğraşıyor en çok kulüp Fatihte olması bir ayrıcalık getirmiyor aslında spor adına yapılması gereken sporlar yeterince yapılmıyor.Fatih belediyesi spor komisyonu olarak kulüpleri dolaşıyoruz sıkıntı ve dertler aynı gelin hep beraber spor adına bir şeyler yapalım.Biliyorsunuz İstanbul 2012 spor başkenti gelin bizde ilk spor etkinliğini Fatih'te başlatalım saygılarımla. SUAT ÖZCAN
bizde gelin ilk meşaleyi Fatih'i

İhsan Özgenç
İhsan Özgenç - 12 yıl Önce

Sayın Süleyman Aydın bey yazınızı okudum bazı sözlerinize katılmamakla beraber yazınızı beğendim Fatih belediyesinin spora katkıları çok bunu kişisel gözlemlerimle görebiliyorum Spor komisyonu meclis üyelerininde bir ilk gerçekleştirip spor kulüblerini ziyaret etmelerinide olumlu görüyorum kaldıki bu hiç bir ilçede olmayan bir davranştır mustafa demirin spor külüblerini ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesidir fatihte amatör külüp idareciliği inanılmaz zor bir iş olduğunu bilmekteyim fatihte bulunan külüplerin çoğunun kuruluş tarihleri şuanki süper liğdeki külüplerden bile eskidir Sayın Mustafa Demir bu olayın bilincinde olduğunu spora yaptığı hizmetlerinden zaten belli oluyor Sayın Mustafa Demire ve spor komisyon üyelerine bir ilki gerçekleştirdikleri için teşekkürlerimizi sunarız

banner309

banner225

banner209