YEREL YÖNETİM VE AMATÖR SPOR (2)

Fatih’in amatör spor kulüplerinin yerel yönetimden beklentisini analiz etmeye çalışacağım. Futbol kulüpleri yerel yönetim olarak Fatih Belediyesi’nden tesis adına olumlu çalışmalar görmüş, idman yapan takımlar, servis ve malzeme yardımı,başarılı takımlar ödül yönetmeliği ile maddi destek ile kısmen de rahatlamıştır.Bazı spor kulüpleri,kulüp binaları olmadığı için Mimar Sinan Stadı’nda malzeme odası verilerek yaraları sarılmıştır.

Okullara yapılan spor salonları ile öğrencilere spor yaptırılmaya çalışılırken bu salonlarda amatör spor kulüplerine hizmet verilme adına hiçbir çalışma gözükmüyor. Bununla alakalı öncülük yapacak kurumlarda vizyon olmadığı fark ediliyor. 

Bölgedeki Güreş İhtisas Kulübü, Özürlüler Spor Kulübü, İzcilik Kulübü,Basketbol Spor Kulübü,ayrıca futbol kulüpleri bünyesinde branş açan voleybol,kano,basketbol branş şubeleri için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün desteği fark edilmiyor.Bu müdürlüğe bağlı Namık Sevik Stadı’nda takımlarımız alınan ücretlerle alakalı sıkıntı yaşıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Spor A.Ş. ve Spor Müdürlüğü amatör spor kulüpleri ile bir araya gelemediği gibi malzeme dağıtımı dışında hiçbir destek ve organizasyonda buluşamıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2 kapalı salon ve 3 futbol sahasından Fatih kulüpleri yararlanmakta sıkıntı yaşıyor. Amatör spor branşının temsil ve destek edilmesi Büyükşehir Belediyemizin açacağı ayrı bir müdürlük veya Spor Müdürlüğü’nün bünyesine yapılacak çalışmalarla yükseltilmesi ve uluslar arası başarıdaki noksanlıkların giderilmesi ile mümkün olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. 

Bu kurumların ortak mutabakatı toplumsal uzlaşı Türk sporunun kazancı sağlıklı nesiller spora, spora gönül veren spor kulüpleri ile ortak çalışmalar sayesinde gelişecektir. 

Siyaseten rekabet yerine ortak akıl ve gelecekte spor günler dileği ile. 
YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209