YAKIŞMADI !

 7.12.2011 Cumartesi Mimar Sinan Stadı'na giden seyircileri Fatih
Vatan Lisesi-Topkapı maçında spor adına hoş almayan görüntülere şahit
oldular.
       Küme düşme korkusuyla maça çıkan Fatih Vatan Lisesi ile kendisine üst sıralarda yer oluşturmaya çalışan Topkapı Futbol Kulübü arasında oynanan maç gerilimlere sahne oldu.
         Fatih Vatan Lisesi'nin maçın başında iki gol bulması ile maçın zevkli geçeceği sinyallerini verirken; karşılıklı gollerle 75. Dk da Topkapı 3-2 galip duruma yükseldi. Bu dakikadan sonra seyircilerin Fatih Vatan Lisesi futbolcularına sataşmaları üzerine sporcularında karşılık vermesi üzerine Topkapılı futbolcularla Fatih Vatan Lisesi futbolcuları sahada içerisinde kavga etmeye başladılar.
         Fatih Vatan Lise takımının sağ bek futbolcusuna yapılan küfür; bu oyuncuyu moral ve motivasyon açısından oyundan düşmesine sebebiyet verdi. Bu gelişmeler maçın sağlıklı bitmeyeceği sinyalini vermişti. Maçın 75.dakikasında 3-2 öne geçen Topkapı sporlu futbolcuların tutumları da sertleşerek, Fatih Vatan Lisesi'nin oyuncuların kışkırtılmasına, saha içinde arbede yaşanmasına sebebiyet vermiştir.
      Saha içinde oyuncuları yatıştırmaya çalışan Fatih Vatan Lisesi yöneticisi ve hocası aynı niyetteki
Topkapı hocasının çabaları tribündeki seyircileri ve saha içindeki futbolcuları sakinleştirmeye yetmedi. 
      Aynı bölgenin iki takımı arasında daha centilmence geçeceği beklenen maçın istenmeyen olaylara
sahne olması spor camiasını üzdü ve maç futbolu ile değil olayları ile gündemi oluşturdu.
  Ülke olarak sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu günlerde sporu ön plana çıkartarak gerçek manası ile insanlar arasında bir barış köprüsü olarak kullanmalıyız.
    Şiddetten beslenen değil; sporcu ruhu ile sporcu ahlakını birleştirerek barıştan yana dostluktan yana birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel günlere ulaşmak için elimizden gelenleri yapmalıyız.
     Şiddetten uzak, barış dolu günlerde; güzel maçlarda görüşmek temennisiyle. 
  
YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209