BAYAN SPORLARINDA FATİH

Amatör spor kulüpleri sayısı bakımından zengin bir potansiyele sahip ilçemizde bayan sporuna verilen önem çok cılız kalıyor. 
Araştırmalarımızda Fatih Vatan Lisesi Bayan Futbol Takımı, Mevlanakapı Güzelhisar Bayan Voleybol Takımı ve İst Kastamonu Kulübü jimnastik branşında ilçemizi temsil ediyor.
 
Büyükşehir Belediye ve Fatih Belediyesi okullara yaptığı spor salonları ile spora katkı vermeye çalışırken bu salonların faaliyetleriyle alakalı olumlu faaliyet gözükmüyor. Bu salonların ve okulların, amatör spor kulüpleri ile işbirliği ve desteği yok. Bu köprüde yapılacak çalışmayı yönetecek birim de hayata geçirilemiyor.
Yine bu tür sorunların masaya yatırılması için yetkili bulunamıyor. Yıllardır özlemini çektiğimiz sporcu sağlığı birimleri ilçemizde gözükmüyor. Sağlık sorunları ile alakalı görevliler sahalarında yok. Sorun çıktığında acil olarak hastaneye götürülmede sıkıntı, sorunu çözmek kulüp yöneticilerinin bilgisi ya da sorumluluğunda. 
Bayan sporcularda temsil etmekte ve spora katılımı sağlamaktaki yetki kimde ise hayata geçirilme zorunluluğu ön plana çıkartılmalıdır. 
Kulüp yöneticileri, yerel yönetim ve okul yöneticileri bir araya gelmeli ya da bu işi yönetecek yetkili kurumun adı konulmalıdır. 
SÜLEYMAN AYDIN
YORUM EKLE
YORUMLAR
SUAT ÖZCAN
SUAT ÖZCAN - 12 yıl Önce

SEVGİLİ DOSTUM
ÖNCELLİLLE GEÇMİŞ OLSUN .YAZILARINI UMARIM İHMAL ETMESSİN YİNE CAN ALICI NOKTAYA DEGİNMİŞİN SPOR'A OLAN BU TUTKUN SPOR KULÜBLERİNE UMARIM KATKI VERİR SEN YAZMAYA BİZLER OKUMAYA DEVAM EDECEZ TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN SUAT ÖZCAN

mert tırpan
mert tırpan - 12 yıl Önce

Süleyman Bey ,yılların tecrübesi ile çok önemli konulardan bence en önemlisini sayfanıza taşımışsınız,Artık yetkililerin popilist girişimleri bırakıp bu konulara çözüm bulması şarttır.Bayan sporlarında salon çok önemlidir,klüp, okul veya müessese takımı olması fark etmeden her birimin el uzatıp imkanlarını paylaşması,çocuk ve genç kızlarımızı sporun içine çekmek için şarttır.Ayrıca sporun başındaki binlerce yönetici ve hoca kendilerine emanet edilen çocuklarımızın müsabaka veya antreman sırasındak,i yaralanma ve sakatlıklarında çok zor anlar yaşamaktadır.Bu çaresizlik durumuna değindiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.Belediye ve sağlık ile ilgili devlet birimleri BU ÖNEMLİ KONUYU,acil çözüme kavuşturmalıdır.Yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Ben Ben
Ben Ben - 7 yıl Önce

Sevgili Süleyman; emeğine teşekkür ederek başlamak gerekir.

Yıllardır amatör spor için elinden gelenin en meşakkatlisinden bile yüksünmedin.

Kadın sporlarlarında üzerine düşen görevi yapması gereken Gençlik ve Spor Bakanlığı yanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı değil midir? Bu bakanlığın desteği sağlanamaz mı? Sevgiyle...

Levent Derya Savun
Levent Derya Savun - 7 yıl Önce

Kalemine ,yüreğine sağlık Canım Arkadaşım..

banner309

banner225

banner209