Arakan’dan sitem var

 Arakan’dan sitem var

Burmalı Müslümanlardan bazıları,sosyal medyada örgütlendi. Dünya İslam coğrafyasına seslenerek,kendilerine uygulanan kitlesel katliama dikkat çekmek istiyor, bölgede yaşananlar hakkında sitemlerini dile getiriyorlar. Arakanlı kardeşlerimiz, Müslüman ülkelerin kendilerine karşı duyarsız olduklarını ifade ediyorlar. “Bizlerde Müslümanız,bizi niye gündeminizde tutmuyorsunuz,İslam coğrafyasında gündem sadece Mısır, Suriye ve Filistin olmamalı”diyorlar.Ben daha önceki yazılarımda, tv ve radyo programlarımda Arakan’da yaşanan zulümden sık sıkbahsetmiştim. Ama zulüm bitene kadar sürekli gündemde tutmak gerekiyor. İnsan unutkandır. Burma’da yaşanan zulmü sürekli olarak gündemde tutarsak, vicdan sahibi insanlara daha çok sesimizi duyurabiliriz. Gerçekten de Burma’da yaşanan katliam gözardı edilmemeli,yangını sürekli dillendirmeliyiz ki üstüne gidilip söndürülsün. Yoksa yanıp kül olur.

Peki Arakan halkının suçu ne ? Suçları orada doğup büyümek. Orada yaşamak ve Müslüman olmak. Sırf Müslüman oldukları için kendilerine Budist diyen çetelerce katliama maruz kalıyorlar. Myanmar ordusu Arakanlı kadınları seks kölesi olarak kullanıyor.

Müslüman köyleri boşaltmaya çalışıyorlar. Küçük, büyük tüm erkekler keyfi tutuklanıyor.Bu kişilere adil yargılanma imkanı verilmiyor. İşkence ve keyfi tutuklamalar nedeniyle erkekler köylerden kaçıyor. Sahipsiz kalan Müslüman kadınlar ve kızlar, Myanmar güvenlik güçlerinin tecavüz ve cinsel saldırılarına karşı savunmasız kalıyor.Müslümanların ikiden fazla çocuk sahibi olmaları yasak. Camiler hala kapalı tutuluyor. Cenaze namazları ancak rüşvet verilerek gece saatlerinde gizli gizli kılınıyor. Burma’da, kendilerini Budist diye isimlendiren, hükümet destekli çetelerin en büyük zevki ise Müslüman yakmak, halkı ya ölümle ya da sürgünle tehdit etmek.

Yapılması gereken, onların yerine kendimizi koymamız ve bir an önce İslam Birliğinin oluşmasını istememizdir. Hergün gözünüzün önünde insanlar öldürülse, tehdit ve tecavüzlerin hergün sistematik olarak Müslümanlara uygulandığına şahit olsanız,hatta bu işkencelere bizzat tabi olsanız, siz neler hissederdiniz? Bu insanların haklarını koruyacak, güçlü bir birlik oluşturmalıyız.

Bu birlik gerçekleştiğindeMyanmar ordusu bu zulümden kendiliğinden vazgeçer. Zira şuan Müslümanların başsız, sahipsiz olmasından cesaret alıyorlar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal Azmi BAŞKAPTAN
Cemal Azmi BAŞKAPTAN - 10 yıl Önce

Biz insan olarak bu zulme dur demek adına tüm dünya liderlerine her dilden mektup göndererek ve sosyal medyada yayarak dikkat çekmeliyiz... O vakit, ortam düzelir...

banner309

banner225

banner209