Sivil Haber
2015-01-08 03:38:19

İNSANLIK NEREYE GİDİYOR

Betül DAĞÜSTÜN

betul_1972@hotmail.com 08 Ocak 2015, 03:38

 Kimse bu şekilde canice öldürülmeyi hak etmiyor. Dünyanın neresinde olursanız olun, hangi ırktan, hangi milletten olduğunuz veya oldukları hiç fark etmez, bunu yapmaya hakkınız yok.

Dolmabahçe Sarayı önünde yaşanan, altı gün sonrasında Sultanahmet’te meydana gelen hain saldırıda genç yaşta şehit edilen polisimize rahmet, ailesine sabır diliyorum.

Saatler önce Fransa'da yaşanan saldırıyı da aynı şekilde bir insan olarak kınıyorum. Öldürülen 12 insanın ve bir o kadar da yaralının geçmişte yapmış olabilecekleri hatalar olsa bile, bunun cezasını diğer bir insan onları öldürerek veremez. Gerekçe olarak gösterilen ve saldırı esnasında, ''Peygamberin intikamı alındı'' diye bağırdıkları iddia edilen teröristlerin bu cümleyi bilinçli olarak kurmadıkları ne malum?

Bunların özel eğitim almış oldukları her hallerinden belli. Yerde yatan polisin kafasına ateş ederek öldürecek kadar soğukkanlı olmaları da caniliklerinin ne boyutta olduğunun göstergesi. Şayet insansan, bir hayvanı bile, isteyerek öldüremezsin, o kadar. Bunu kabul etmenin şartı şurtlu da yok. Kazara bile ölüme sebebiyet verdiğin bir canlıyı günlerce, hatta ömrün boyunca unutamazsın, çünkü insansın. Ben bu insanların yaptığı vahşeti, hiç bir kategoriye sığdıramıyorum. İlla ki geçmişte, Peygamberimize (sav) yapmış oldukları bir hakaret var ama bu saldırı bunun sebebi olarak gösterilemez.

Elbette ki Peygamber efendimize (sav) yapılan hakaret kabul edilemez, ancak verilecek tepki de insani boyutta olmak zorunda. Bizler böyle olaylar karşısında, her türlü protesto etmek hakkına sahipken, bu hakkımızı sert şekilde tepki vererek kullanabilecekken, insanları öldürerek asla cezalandıramayız. İslamiyet’te ve dinimizde bunun yeri yok.

Bu yapılanlardan kimlerin menfaat sağlayacağını iyi düşünmek lazım.

Amaç, belli ki Müslümanları zan altında bırakmak. Umarım Avrupa'da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz bu saldırı bahanesi ile zarar görmezler.

Terörizm bütün insanlığın problemi. Başka devletlerin de başına bela olan bu örgütler, sürekli desteklediklerinden dolayı problem bitmiyor. Terör bir ülkenin ve bir devletin sorunu değildir. Bir çok ülke bir şekilde bu ve buna benzer terör saldırılarıyla gündeme gelmiştir.

Terörün sebebi ister siyasal, ister sosyal, ister dini ve etnik temellere dayalı olsun, hiç bir şekilde insanlıkla bağdaştırılamaz. Dünya üzerinde ve ülkemizde bu tür saldırılar, yapılış şekilleri ile her seferinde evrim değiştirir gibi farklı boyutlarda karşımıza çıkıyor.

Terörle ulaşılabilecek bir amaç olabilir mi , yada bu şekilde istediğini elde etmiş yasa dışı bir örgüt var mı? Hayır yok. Kendilerine göre bir amaçları olsa da, hiç bir zaman bu illegal yollarla sonuca ulaştıkları görülmemiştir.

Onlarca yıldır ülkemizde ve dünya üzerinde yaşanan terör olaylarına bakın, sonuçta tek zarar gören nihayetinde masum insanlardır.

Terörle hiç bir şey elde edilemeyeceğini artık anlayın ve bırakın insanları öldürmeyi. Suçlu ya da suçsuz buna siz karar veremezsiniz. Şiddet içeren, insanların ölümüne yol açan, kalleşçe yapılan her türlü saldırıda, sadece ve sadece masum insanlar zarar görüyor anlayın bunu artık!!!

Giderek canileşen, vahşetin bin bir çeşidini sergileyen insanlarla bu dünyayı paylaşmak istemiyoruz.

Kimsenin bu şekilde vahşice can almaya hakkı yok!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.