Sivil Haber

Kosova Sağlık Bakanı Sultangazi’nin Konuğu Oldu

BELEDİYELER

Kosova Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 5. Yıl etkinliklerine katılmak için Türkiye’ye gelen Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferit Agani, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın konuğu oldu.

 Kosova Sağlık Bakanı Sultangazi’nin Konuğu Oldu

Kosova Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 5. Yıl etkinliklerine katılmak için Türkiye’ye gelen Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferit Agani, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın konuğu oldu. Türkiye’nin Kosova ile tarihi derinliği bulunduğunu ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, “Sizinle aynı gönül dilini konuşuyoruz” dedi.

18 Şubat 2008 yılında Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova Cumhuriyeti’nin kuruluş etkinliklerine katılmak için Türkiye’ye gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferit Agani, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı ziyaret etti.

Rumeli Balkan Federasyonu Başkan Yardımcısı Sedat Akbay’ın da aralarında bulunduğu heyetle makamında bir araya gelen Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin Kosova ile tarihi derinliği bulunduğunu ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, “Sizinle aynı gönül dilini konuşuyoruz” dedi. Kosova Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 5. yıldönümünün yalnız Kosova’da değil Türkiye’de de büyük coşkuyla kutlandığına belirten Başkan Altunay, “Bizlerin kalbi her zaman Kosovalı dostlarımızın yanında. Kosova'yı kendimizden ayrı düşünmüyoruz. Onlarca yıldır birbirine uzak kalan Türkiye ile Kosova'nın arasını yakınlaştırmak, dostluğu canlandırmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Agani ise yaptığı konuşmada Türkiye ile yakın dostluklarının olduğunu belirterek, “Tarihten gelen bağlarımızla Türkiye ile güçlü ilişkiler kurmak arzusundayız” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin hızla gelişen bir ülke olduğuna dikkat çeken Kosova Sağlık Bakanı Agani, “Türkiye’nin gösterdiği müthiş ilerleme ve planlamalar gerçekten gurur verici. Vatandaş öncelikli projelerinizi ve hizmetlerinizi mükemmel buldum. Sultangazi projeleriyle daha ileriye gidecek. İkili ilişkilerimizin artmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.