Yanlış Anlaşılan Türkçülük

 Türkçülük hiçbir zaman bazı parlak zekâlı insanların dediği gibi faşist bir düşünce olmamıştır bu gün Türkçülük ülküsü asla üstünlük davası olmamalıdır. Bizlerin amacı mesela Afrika’daki bir siyahî kabileyi yok etmek, diğer ırkları öldürmek gibi bir ülkümüz yoktur.


Türklerin son 1-2 yüz yıldır baskı altında kalması Türklerin asimilasyona uğraması Türkçülüğün kıvılcımlarını Başlatan şeydir yani Türkçülük Son 1-2 Yüz yıl içersinde Türklerin ezilmesine karşı olan bir ülküdür.

"Türkçülük Türk Milletinin ilim, sanat, ziraat, iktisat, kültür ve diğer her alanda milli gelenek ve milli bünyeye uygun bir şekilde kalkındırılması içte ve dışta her çeşit saldırganlıklara karşı korunarak hür ve müstakil olarak yaşatılmasını hedef tutan bir ülküdür.

Türk Birliği ülküsü ise yeryüzündeki bütün Türklerin bir millet ve bir devlet halinde bir bayrak altında toplanması ülküsüdür. Biz Türk Birliği ülküsünü yine şanlı bir bayrak gibi göklere yükselterek taşıyacağız."

Alpaslan Türkeş, bu konuşmasında yukarıda dediğim şeyleri özetleyecek şekilde konuşmuştur bu konuşma bile İlk başta dediklerimi destekler niteliktedir.

DİN KARDEŞLİĞİ NAARALARI

Ülkemizde de birçok bu tür slogan atan insana rastlamak şaşırılmak bir şey değildir Din kardeşliği sadece Araplar için geçerlimi ki günümüzde sadece onlara uygulanıyor Hocalı Katliamına red oyu veren AKP Mevzubahis Araplar olsaydı bu kadar vurdumduymaz davranırlar mıydı acaba sizlere sorarım?

Doğu Türkistan dan bi haber olan Türk Gençliği ata yurdunda ki katliamlardan bihaber yaşarken biz nasıl sessiz kalacağız bu günün Gençleri Gulca Katliamından Haberdar değil ama Filiskini bilmeyen yoktur. Bizler yukarıdaki yazımda da dediğim gibi Üstünlük davası içinde değiliz yani Filistinli birisinin de ölmesini tabiî ki de istemeyiz yakındığımız nokta Filiskinden haber olup Doğu Türkistan’dan bihaber olan Türk gençliği.


TURANCILIĞIN EMPERYALİZM SANILMASI

Büyük Türkolog, Yazar, Şair olan Hüseyin Nihal Atsızında bu konunun üzerinde Aşırı derece durduğunu yazılarını okuyan her insan anlamış olmalı. Böyle bir kişiliğin bu konu üzerinde durması bu konunun önemli olduğunu göstermez mi ? Şimdi gelelim olaya. Emperyalizm bir ulusun veyahut devletin başka bir devleti/ulusu işgal etmesine karşılık gelen bir kelimedir. Ama Turancılık demek Türklerin yaşadığı bölgeyi bağımsız yapıp oraları bir Türk birliği içine almasıdır. Farkındaysanız Türkler haricinde bir ırk söz konusu değil Turancılıkta. Yani bu Emperyalizm değildir ayrıca Türkler tarihte fetihler yapmıştır tabii ki de. Bunlar kanla olmuştur adı üstüne fetih yani savaş. Fakat zaten Âdemoğlunun vatan dediği şey bir toprak parçasıdır orayı bir toplumun veyahutta bir milletin Vatanı yapan şey uzun yıllar boyunca oraya alışması kendine yurt bellemesinden gelir. Yani bu gün ana vatan Orta Asya ve Diğer Türklerin yaşadıkları yerleri Türk birliği altında toplamak Emperyalizm değildir.

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209