“Ulusal Güvenlik” Konusu ile Önemli Misafirleri Ağırladı

İstanbul Aydın Üniversitesi Ulusal Güvenlik Strateji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USAM) ve Sürekli Eğitim Merkezi'nin birlikte organize ettiği Ulusal Güvenlik Akademisi, geçtiğimiz Cumartesi günü önemli konuklar ağırladı.

“Ulusal Güvenlik” Konusu ile Önemli Misafirleri Ağırladı
İstanbul Aydın Üniversitesi “Ulusal Güvenlik” Konusu ile Önemli Misafirleri Ağırladı

 İstanbul Aydın Üniversitesi Ulusal Güvenlik Strateji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USAM) ve Sürekli Eğitim Merkezi'nin birlikte organize ettiği Ulusal Güvenlik Akademisi, geçtiğimiz Cumartesi günü önemli konuklar ağırladı. Prof. Dr. Mithat Baydur, Ardan Zentürk, Emekli Org. Dr. Edip Başer ve rahatsızlığından dolayı toplantıya katılamayan Uğur Dündar'ın yerine, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Doster bu haftanın konuklarıydı.

Ulusal Güvenlik Programı, Prof. Dr. Mithat Baydur'un “Ulusal Güvenlik ve Siyasal Paradigmalar” konulu konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Türkiye'de siyaset ve İslamcılık konularını ele alan Baydur, Refah Partisi'nin iktidarda olduğu döneme değinerek, Bosna'da Müslüman oldukları için öldürülen iki yüz Boşnak'la ilgili olarak, “Bosna olayının olmasıyla Refah Partisi'nin birinci sırada olması bence tesadüf değil” dedi.

Doç. Dr. Barış Doster ise “Ulusal Güvenlik ve Toplum” başlıklı konuşmasında, “Ulusal güvenliği oluşturan tüm etkenler siyasi yapı, kültürel yapı, iktisadi yapıyı belirler. Toplumsal yapının siyasi ve iktisadi yapıyla ilişkisi vardır,” dedi. Doç. Dr. Doster, toplumsal yapının köreltilmesi, reflekssizleştirilmesi ve duyarsızlaştırılmasıyla her şeyin normalleştiği bir toplumda ulusal güvenliği tehdit edici ortama zemin hazırlandığını vurguladı.

Üçüncü konuşmacı olarak programa konuk olan Gazeteci Ardan Zentürk, “Ulusal Güvenlik ve Medya” konusunu ele alıp devletin medya üzerindeki yaklaşımıyla ilgili olarak “Devlet o ülkede vatandaşın neye bakıp neye bakamayacağını önceden belirlemiştir. Vatandaşın haber alma hakkını en özgür kılan ülke Amerika'dır” dedi. Devletlerin kendilerine göre bir ulusal güvenlik kavramı olduğunu söyleyen Ardan Zentürk, “Devletler ve hükümetler saklar, gazeteciler ortaya çıkarır” diyerek gazeteciliğin ne olduğunu vurguladı.

“Ulusal Güvenlik ve Terör” başlıklı son oturumun konuşmacısı Emekli Org. Dr. Edip Başer, PKK'nın amacının Türk-Kürt çatışması çıkarmak olduğunu vurgulayarak, “Türk ulusu bu konudaki sağduyusunu, olgunluğunu korumalı ve devam ettirmelidir” dedi. Org. Dr. Edip Başer sözlerini, “Terörün önce finansal, sonra lojistik, daha sonra da silahsal kaynağını kesmek gerek” diyerek sonlandırdı.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209